trebamsavjet objavljeno: 24. lipanj 2008. Dijeli objavljeno: 24. lipanj 2008. Trebam savjet, prije dvije godine u ostavinskoj sam naslijedila kuću u 2/3 vlasništvo, ona 1/3 pripala je mačehi.Kuća se ne može izmjeriti niti etažirati kako bi se podijelila prema suvlasničkim odnosima. Obzirom da nije prihvatila isplatu te trećine, a sama nakon procijene nije htjela mene isplatiti, potpisale smo sporazum na koji način ćemo rješiti prodaju kuće, utvrdile smo najnižu cijenu itd.itd. Živjela sam u istoj kući u prizemlju, posebno odvojen stan, dok je pokojni otac s mačehom na katu. U međuvremenu sam kupila stan uz očekivanja da ću prodajom kuće zatvoriti kredit. Također, kako to po običaju biva, kuća nije gruntovno upisana i polako sređujem papire kako se već može. U kući je ostala mačeha na etaži gdje je živjela s mojim ocem. Od ječer imam neočekivanu situaciju. K mačehi se uselio njezin sin s obitelji, bez imalo obzira da to nije isključivo njeno i da me je barem trebalo obavijestiti o nakani. Moram priznati da ne znam kamo bih i što uopće mogu napraviti, dobiti bilo kakvog odvjetnika sada kad su gotovo svi pobjegli na nekakve odmore, svi pokušaji su mi pali u vodu. Molim da se javite, ako itko ima slično iskustvo ili saznanja koga tražiti tko se isključivo time bavi i dovoljno je agresivan, molim vas na email. R Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mike06 odgovoreno: 24. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 24. lipanj 2008. Pošto ste sami rekli da geometrijska podjela nije moguća, predajte sudu zahtjev za suvlasničku diobu javnom prodajom kuće ali tu ćete najlošije proći, Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
trebamsavjet odgovoreno: 24. lipanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 24. lipanj 2008. Postoji li mogućnost da mi pravi probleme ako pronađem kupca za kuću, usprkos sporazumu o prodaji koji je potisala? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 24. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 24. lipanj 2008. trebamsavjet je napisao: Živjela sam u istoj kući u prizemlju, posebno odvojen stan, dok je pokojni otac s mačehom na katu. Meni ovo zvuči kao da je moguće napraviti etažiranje (geometrijsku podjelu). Zašto ste tako sigurni da se ne može? P.S. Selim vas u Tražim pravnu pomoć. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.