Jump to content

uvjet za pravosudni-volontiranje kod odvjetnika uz rad kod 2. poslodavca....


anonimno

Preporučene objave

Ja ima jedno možda malo složenije pitanje...Da li postoji mogućnost da zasnujem radni odnos sa odvjetnikom i kod njega obavljam vježbeničku praksu ali sa NEPUNIM radnim vremenom jer ću zasnovati 2.radni odnos,također sa nepunim radnim vremenom, u jednoj privatnoj firmi kod koje ću primati plaću.Naime, odvjetnik koji mi je ponudio pomoć ne može mi dati plaću pa bi odvolontirala kod njega radi stjecanja prava na polaganje pravosudnog dok bi poslijepodne radila za plaću(jer mi je potreban novac). znam da je po Zakonu o radu moguće zasnivanje 2 ili više radnih odnosa sa nepunim radnim vremenom8ali da to ne prelazi 40 h tj.) ali me zanima da li se tako može ostvariti uvjet za izlazak na pravosudni? Gdje uopće mogu pročitati uvjete za polaganje pravosudnog (pravosuje.hr nesto ne radi ovih dana, baš kad mi treba :-) ).opet sa,m razmišljala o volontiranju na sudu...ne znam...Da li mi netko može pomoći? Hvala!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tvoje pitanje nije uopće složeno, a odgovor ti se nalazi na stranici Ministarstva pravosuđa (potraži pod "ispiti").

Ja sam u sličnoj situaciji kao i ti. Naime, meni upravo ističe godina dana volontiranja u sudu, a da sam istodobno zaposlena u uredu Državne uprave. Dakle, primam plaću u državnoj upravi, radim puno radno vrijeme i sve ostalo, a dobila sam odobrenje od predstojnika da dva puta tjedno odem po par sati slušati rasprave na sudu. To stvarno funkcionira, samo je pitanje u tvom slučaju koji je taj drugi posao koji bi radila poslijepodne? Priznaju se državne ustanove i pravne osobe (to ti je objašnjeno na stranici Min. pravosuđa).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma za sud cak i znam otprilike...Problem je što posla nema pa pokušavam nešto izvesti makar da taj vježbenički ogulim... Ne znam što znači ono "opis poslova koje si obavljao dok si radio u pravnoj osobi"...Zapravo...ovaj posao koji bi ja trebala raditi za plaćeno nema baš veze s pravom ali bi se dalo iskemijati pa da me se prijavi kao pravnika...

A ovo sa odvjetnikom?ako se gleda na rad u nepunom radnom vremenu?To je ono što mene muči...

još se na tim stranicama "ispiti" spominje "sudački volonter"-to je različito od obavljanja prakse na sudu (koliko sam skužila) ali ne objašnjava se nigdje. A kod nas na sudu ne dopuštaju volontiranje jer ti ne žele plaćati doprinose već traže da to radi pravna osoba kod koje si zaposlen-ali onda više nisi sudački volonter...

ad radiš u državnoj službi onda je situacija jasna, pogotovo ako imaš dobrog šefa koji ti dopusti malo izbivanja sa posla :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaš, mislim da bi ti ipak bilo najbolje nazvati gospođu koja se bavi vježbenicima, a radi u Ministarstvu pravosuđa. Nazovi 013710666 i traži Gordanu Leto, te joj iznesi svoj problem i pitaj da li to možeš izvesti kako si zamislila. Gospođa je ok i sigurna sam da ćeš od nje dobiti informaciju iz prve ruke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija