Jump to content

policijska iskaznica i značka


matta

Preporučene objave

pozdrav svim braniteljima

 

molim pojasnjenje u slucaju vracanja pol. iskaznice i znacke.neki dan sam dobio rjesenje od mup-a/nesposoban/ znaci nepravomocno jer je rok zalbe 15 dana te iz postaje dobio poziv za preuzimanje istog i na osnovu nekakvog dopisa, ne rjesenja, da trebam vratit znacku i iskaznicu iste sam uz potvrdu o oduzimanju i vratija.zanima me je li to u redu posto cu za koji dan dobit rjesenje po članku 97 o zadrzavanju place i ostalih prava iz sluzbenickog odnosa do pravomocnog rjesenja o mirovini ,te cime u tom periodu mogu dokazat svoj status, obzirom da neman vise znacke i iskaznice i da li neko zna nesto o medjunarodnoj policijskoj iskaznici i kako se ista dobiva

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što tebi treba policijska značka i službena iskaznica ? jesi li ti bolestan odnosno nesposoban za budeš više OSO i dali si primio takvo rješenje od komisije iz Šarengradske..ne samo značka i iskaznica trebali su ti na isti način razdužiti i službeno oružje kao i tvoje privatno ako ga posjeduješ ( ako je u pitanju psihičko oboljenje),...vidi kad sam ja svoju značku i sl.iskaznicu razdužio bilo mi je jako teško jer jednostavno godinama sam bio vezan za to kao i za sl.pištolj s kojim sam prošao puno toga no ipak s tim se moraš pomiriti.. nedugo nakok podošenja zahtjeva kad sam otišao u mirovinu dobio sam novu značku isto sa svojim brojem samo što na njoj još piše moje ime i prezime -definitivno je to još ljepše takve bi trebale biti sl.značke da se vidi ime i prezime policajca...ta značka je bila spakirana u neku svečanu kutiju a nalazila se zaljepljena na nekom komadu drveta možda hrast ili nešto drugo... e sad vidiš ta značka je tako dostavljena kao spomen značka i gotovo mi je bilo koma kad sam skužio da takve kutijice s ordenjima nose kad te više nebu !!!!! pa sam ti ja lijepo svoju izvadio van iz toga,skinio s drveta i tak lijepo kad mi dođe nostalgija ja je pogledam jer mi stoji na monitoru gdje najviše provodim vremena koristeči komp... pozdrav :kavica:

p.s međunarodna policijska iskaznica .ma to je glupost... jednom policajac ostaješ uvijek policajac stavi svoju značku kad je dobiješ i gledaj u ju,a li zaboravi na ovlasti njih više nemaš,,,,,no bez obzira što nemaš ovlasti siguran sam da nikad nečeš okreniti glavu ako zatreba nekome pružiti pomoć ,priskočiti i kao bivši policajac to imaš pravo osim legitimiranja,kažnjavanja i drugig radnji sa ovlastima... :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru,pistolj sam odavno razduzija,iako mi ne treba ni značka ni iskaznica, jer iste nisam nikad koristio van sluzbe, kako kazes malo mi je tesko bilo, mozda nacin razduzenja, ipak su bile uz mene 16 godina, a glavu sigurno necu okrenit iako ponekad posumnjam da sam je prije okreta da bi jos radija kao neki

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zdravstvena komisija MUP-a me je proglasila nesposobnim za policijskog službenika u 02.mjesecu 2008.god.Već prije izlaska na komisiju sam razdužio službeno oružje.Do dana današnjeg nije mi nitko tražio da razdužim službenu značku kao ni sl.iskaznicu.Još se vodim kao djelatnik MUP-a.

Samo toliko da vidite razliku postupanja od jedne do druge policijske uprave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj slućaj ( PU Zagrebačka - zadnja PU, * do 2004. god. PU DBK ); na zadnje bolovanje prije izlaska na mup-ovu komisiju otišao sam 06.12.2005. god. ( prije toga bio sam samo na bolovanjima po oko 8 mjeseci i to: 2 x 2004 i 1x 2000/2001 godine - šifre f43 1 ptsp - bez izlaska na komisije ), na mup-ovu komisiju izašao sam u 9 mj. 2006. godine do kada sam imao 3 svoja privatna + 1 službeni pištolj , sl. značku , iskaznicu i ostalo što ima policajac. Nitko me nije pitao ništa do izlaska na komisiju di su se čudom čudili svi kako mi do tada nitko nije oduzeo oružje.

Sljedeći dan cijela frka, zovu svi iz postaje i pitaju me di mi je službeni a zatim i privatni pištolj ( dok sam bio na bolovanju uspio sam prodati 2 pištolja ostao je bio još 1 ).

Službeni pištolj sam tada vratio u skladište, a kada sam dobio riješenje o prestanku radnog odnosa povodom odlaska u mirovinu jer me vještak u HZMO izvještaćio nesposobnim za rad- razdužio sam i ostalu opremu.

 

Ovaj 1 privatni pištolj sam zatražio da ga imam kao trofejno oružje što sam i dobio ( zavarili su ga i dali mi ga kao trofejno oružje ),

a dobio sam i spomen značku-onakvu kakvu je opisao deltacro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

p.s međunarodna policijska iskaznica .ma to je glupost...

 

 

to jednostavno nije istina..ja imam značku mađunarodne policije i vjerujte mi stvarno mi je dobro došla diljem lijepe naše i europe..jer sam službenu razdužio kod umirovljenja...sigurno da nitko neče pogriješiti ako se učlani u međunarodnu policiju.nikada neznaš gdje če ti zatrebati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

planina je napisao:

p.s međunarodna policijska iskaznica .ma to je glupost...

 

 

to jednostavno nije istina..ja imam značku mađunarodne policije i vjerujte mi stvarno mi je dobro došla diljem lijepe naše i europe..jer sam službenu razdužio kod umirovljenja...sigurno da nitko neče pogriješiti ako se učlani u međunarodnu policiju.nikada neznaš gdje če ti zatrebati...

 

 

 

Nije mi jasno kolega kakvu ti to imaš "značku međunarodne policije" :-?:-? Možda si mislio na iskaznicu IPE ili je to službena značka međunarodnih policijskih snaga ako si bio na nekom od terena kao djelatnik MUP-a, prvi put čujem za to ???? pojasni malo :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

osobno nikad nisam čuo za neku međunarodnu policijsku značku ? no sve je danas moguće....meni samo nije jasno zašto naše spomen policijske značke nisu predviđene da se mogu isto tako nositi bez obzira nije to radi ovlaštenja to smo odlaskom u mirovinu izgubili ali ipak jedan simbol nečega što si radio godinama nije na odmet da ga nekad imaš uz sebe nisam mislio na neku zlouporabu to nikako ,ali primjereice jednom prilikom sam bio sa suprugom slučajno se našao u jednom velikom trgovačkom centru te u jednom trenutku došlo je do prvo verbalnog a potom i fizičkog nasrtaja nekog roma na djevojku za blagajnom ; pod izgovorom da ga je ona prevarila kod vračanja novca ??? što naravno nije bila istina jer supruga i ja smo bili odmah iza na redu za plaćanje te smo sve vidjeli... naravno da sam odmah reagirao prvo usmeno da prestane ,a zatim sam ga morao jednostavno i fizički svladati odnosno "očistio sam ga na patos" i tako sjedio na njemu dok sam pozvao kolege i objasnio šta se dogodilo te su ga oni ubrzo preuzeli,ali nažalost vrlo nježno obzirom da je bio agresivan moram sam se ponovno ubaciti u sve to i mlađim kolegama ukazati da moraju biti odlučni i hrabri jer prema nasilnicima samo tako mogu biti efikasni! nažalost nije bilo zaštitara niti druge osobe za sigurnost i ja sam jednostavno instiktivno reagirao no kasnije kad je sve to svršilo malo sam se zamislio :: pa tko sam sad ja -kao građanin treba pomoći ali ja se ipak smatram da budem ostao dok sam živ policajac bez obzira što sam se razbolio ali u nama teče ona policijska krv.... možda da sam imao pa čak i tu neku spomen značku samo da je vidljivo da imam neke povezanosti o policijskom postupanju i takvom kretenu predočio možda bi on odustao od nasilja no ovako je prošlo kako je prošlo.... malo sam možda zabrijao u ovoj temi ali mislim da bi neki jači naši mozgovi trebali razmisliti o takvim nekim korisnim prijedlozima....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da kolega :kavica: ti si u pravu nisi ti ništa pogrešno rekao...iskaznica i značka IPA.... to je to.... obrati se u svoju bivšu matičnu PU ili PP gdje imaju povjerenika,popuniš pristupnicu,2 fotografije kao za putovnicu članarina prva godina 150 kn ako želiš i značku još dodaj 130 kn i čekaj dok dobiješ sve to...pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija