Jump to content

Prometna nesreća-Lažni svjedoci-pomoć!?!


pipo

Preporučene objave

Sudionik sam prometne nesreće gdje je drugi vozač prošao kroz crveno svjetlo i udario me. On je dao iskaz prometnom policajcu na uviđaju da je prošao kroz zeleno i doveo svjedoke koji to potvrđuju, a da uopće nisu bili na mjestu nesreće (lažni svjedoci - njegovi prijatelji).

Molim nekoga ako ima kakav pametan prijedlog kako se iz ove situacije izvući- gdje znaš da si u pravu i znaš da ovi lažu.

Ne samo da ćemo si sami morati platiti popravak automobila, već ćemo po ovome i zaraditi kaznu za izazivanje prometne nesreće i prolazak kroz crveno svjetlo ( ni krivi ni dužni).

A raskršće je veliko i vrlo prometno, pa kad bi to bilo istina nas bia najmanje dva tri automobila udarila.

Molim pomozite ako imate iave ideje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pipo je napisao:

... i doveo svjedoke koji to potvrđuju, a da uopće nisu bili na mjestu nesreće (lažni svjedoci - njegovi prijatelji).

Molim nekoga ako ima kakav pametan prijedlog kako se iz ove situacije izvući- gdje znaš da si u pravu i znaš da ovi lažu.

 

Lažno svjedočenje je kazneno djelo. Dakle puno veće zlo nego što je prekršaj izazivanja prometne nesreće. Ne razumijem što čekate s kaznenom prijavom protiv počinitelja i sudionika tog kaznenog djela, s time da morate znati da kazneno djelo čini i onaj tko lažno prijavi KD, na što će te zasigurno biti upozoreni pri zaprimanju prijave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da gotovo svi u lancu od policije, državnog odvjetništva i posebno sudaca zapravo vrlo rijetko adekvatno reagiraju na lažna svjedočenja. Često ih suci na raspravama razotkriju, ali se zadovoljavaju samo time i ne prijavljuju ih dalje iako mi se čini da s tim neprijavljivanjem službene osobe zapravo čine i sami kazneno djelo. Nažalost izgleda da nam je u tom smislu i mentalitet malo "skrenuo".

 

Doista samo jednog jedinog slučaja se sjećam od prije 10-tak godina da je supruga lažno svjedočila na Prekršajnom sudu iskazujući da je ona izazvala prometnu nesreću umjesto svog supruga. Doduše doista u pravu ste, kasnije je na Općinskom sudu osuđena zahvaljujući policijskim službenicima (ne i primjerice prekršajnom sucu), ali Državnom odvjetništvu se u tom slučaju ne može ništa zamjeriti.

 

Za razliku od toga sjećam se jednog svjedoka (službena je osoba) koji je na glavnoj raspravi dao potpuno oprečni iskaz od onog što ga je prethodno dao u istrazi. Gotovo nitko nije ni reagirao, a osobe koje su na to ukazivale očito nitko nije "doživljavao". Uostalom o takvim slučajevima su puni neki mediji, a doista Državno odvjetništvo uopće ne reagira.

 

Ovakav pristup stvara jednu užasnu klimu i svojevrsnu kulturu građanstva da "treba prevariti". To se ne smije dopuštati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija