Jump to content

kada prestaje bolovanje?


happymom4

Preporučene objave

Suprug je na bolovanju radi protruzije dva diska kralježnice.Uz redovite fizikalne terapije, kontrole po neurologu, fizijatru te zatim neurokirurgu svakih otprilike mjesec dana ima kontrole komisije Hzzo-a. Kako je bio pozvan na HZMO donešen je nalaz u kojem stoji kako invalidnost nije utvrđena, no začudila me reakcija doktorice opće prakse koja je na to rekla kako to zapravo znači da je boovanje-prekinuto?

U zadnjem nalazu neurokirurga opet je preporuka fizikalne terapije u toplicama te ambulantno, kontrola popogoršanju i granični nalaz za op zahvat.

Tko sad zapravo određuje kad je bolovanje gotovo i kako će nastaviti lječenje? S obzirom na njegov opis posla, nema teoretske šanse da sa ovakvm nalazima krene raditi.. ali čini mi se kao da to nikog nije previše briga.

Molim Vas za savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Postojanje bolesti i potrebe liječenja Vaša doktorica bi trebala razlučiti od stupnja invalidnosti ili uopće postojanja invalidnosti.

Ukoliko niste zadovoljni ocjenama liječnika medicine rada i specijaliste obratite se sa žalbom višem organu, putem prvostepene liječničke komisije , i tražite da se očituju na odgovornost za posljedice uskračivanjem bolovanja bolesnom pacijentu .

 

 

Pozdrav ! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uskraćivanje bolovanja?????

 

Ajmo odvojiti dvije stvari, prvo liječenje + korištenje zdravstvene zaštite i pravo na nadoknadu plaće za vrijeme bolovanja. To su dvije potpuno različite stvari koje nije dobro miješati, a pogotovo ne na način nekakve odgovornosti za posljedice koje su btw. prestanak isplate nadoknade plaće i ništa drugo. Traženje očitovanja doktora iz samo ovom gore poznatog razloga specijaliste medicine rada spada u naučno fantastičnu tematiku težeg ranga.

 

Što se samog merituma pitanja tiče, ukoliko je izvještačeno da nema invalidnosti nadoknada plaće u tom slučaju može trajati ovisno o medicinskoj indikaciji najduže 3 godine no pod stalnom kontrolom Liječničkog povjerenstva, no vjerujem da će se u tom vremenskom razdoblju stanje iskristalizirati na način da će ili biti izvještačena radna nesposobnost ili će pacijent biti radno sposoban i liječenje završeno, što je vjerujem bolja varijanta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija