Jump to content

Nesreća za nesrećom


Azrijel39

Preporučene objave

u veljači ove godine prilikom odlaska na posao (ja sam policijski službenik)doživio sam prometnu nesreću u kojoj je drugi sudionik smrtno stradao. Drugog sudionik bio je u totalno neispravnom i neupaljenom autu, te je kao takov bio šlepan od strane drugog vozila. Nažalost alkotest mi je bio pozitivan, a kako sam i ja zadobio tjelesne ozljede pomoč mi je ukazana u bolnici, a sutradan sam doveden istražnom sucu, koji mi samo zato đto sam policajac određuje zadržavanje do 30 dana i završavam u istražnom zatvoru. I tu počinju moji problemi. Prvi, nisam se mogao odmah javiti svojom liječnici primarne zdravstvene zaštite kako bih otvorio bolovanje (napominjem zadobio ozljede), dokumentaciju koju sam dobio u bolnici gdje mi je ukazana lječnička pomoč 8 deana nisam mogao dostaviti supruzi, tako da je prošao zakonski rok za otvaranje bolovanja. Odmah isti dan kada sam zadržan u istražnom bivam udaljen od dužnosti i suspendiran. Po izlasku iz istražnog nakom 25 dana odmah se javljam svojoj lječnici te započinjem sa procesom lječenja, te mi moja lječnica otvara bolovanje sa danom kada sam se javio, da bi nakon što saam na kraju mjeseca dobio doznake, iste predao u svojoj policijskoj upravio dobio poziv svoje lječnice te mi ista govori da mi je morala brisati bolovanje jer da joj je tako zapovjeđeno iz HZZO-a, naravno napismeno nije dobila ništa, zbog navedenog ja odlazim na lječničko povjerenstvo, koje mi je zabranilo bolovanje gdje mi isti govore da nemogu biti na bolovaanju jer sam suspendiran, ponavljam suspendiran ili udaljen od dužnosti, ali još uvijek zaposlenik MUP-a, naraavno i od njih ne dobijam ništa napismeno. Nadalje, kako sam ozljede zadobio prilikom odlaska na posao moj poslodavac odnosno čelnici policijske uprave ne žele mi dati i ovjeriti obrasce o ozljedi na radu, pravdaju se time da ja nisam u zakonskom roku to sam napravio, a u stvari to je njihova dužnost po zakonu, tako da sam ja sada ni na nebu ni na zemlji. Molim savjet što i kako dalje, te preporuku nekog odvjetnika za radno pravo, hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Prije nego što potražite odvjetnika otiđite u Državni inspektorat i posavjetujte se sa inspektorom rada .

Upoznajte ga sa ponašanjem liječnika i HZZO.

 

 

 

S obzirom da ste bili pritvoreni trebali bi tražiti potvrdu od organa da ste bili zadržani od kada do kada i to će biti dokaz da ste bili opravdano spriječeni da štitite svoje interese,te sada kada ste pušteni tražite da Vam se omogući ostvarivanje svojih prava .

 

 

Poštovanje! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Želim još istaknuti da uza svu odgovornost koju pojedinac ima radi svojih pogrešeka i skrivljenog ponašanja

i taj pojedinac je čovjek a u svim civiliziranim društvima čovjek je najveća vrijednost i kao takav ima pravo na još jednu šansu .

 

Želim vjerovati da će i naše društvo imati razumijevanja

za Vas !

 

Sretno !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija