Jump to content

izračun otkaznog roka


OIB

Preporučene objave

Trebam otkazati radniku (redoviti, poslovno uvjetovani otkaz Ugovora o radu) koji bi imao u trenutku donošenja odluke o otkazu 19 godina 11 mjeseci i 12 dana neprekidnog staža u firmi. Temeljem članka 120. ZOR radnik ima pravo na otkazni rok u trajanju od 2 mjeseca i 2 tjedna. S obzirom da će za vrijeme trajanja otkaznog roka radnik imati više od 20 godina staža da li mu se otkazni rok treba produžiti na tri mjeseca i da li to odmah treba napisati u odluci o otkazu ili naknadno nekako konstatirati i da li postoji bilo kakva sudska praksa o tome ?

 

Druga situacija je da će se otkazati radniku koji u trenutku donošenja odluke o otkazu će imati preko 28 godina neprekidnog staža ali je star 49 godina i 10 mjeseci i za vrijeme otkaznog roka navršiti će 50 godina života i da li onda ima pravo (pored 3 mjeseca) na dodatnih 2 tjedna otkaznog roka i isto tako da li da se to odmah napiše u odluci o otkazu, naknadno (kako to onda napisati) i da li postoji kakva sudska praksa o tome?

 

Molim za pomoć!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Ovo je vrlo zanimljivo rteorijsko pitanje o kojemu sam već čuo niz različitih mišljenja od sudacaa iodvjetnika.

MOje se slaže s onim od mati77.

Naime, u trenutku kada se uručuje odluka o otkazu stvarno se ne može znati kada će prestati radni odnos s obzirom na odredbe o "produljivanju" otkaznog roka... g.o, bolovanja, porodiljski......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija