Jump to content

istek 2.stupanjskog


laganini

Preporučene objave

  • 1 mjesec kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

meni je također isteklo drugostupanjsko u šestom mjesecu.Nisam još dobio poziv za drugostupanjsku(vjerojatno godišnji odmori)Sada bih nekad trebao dobiti i poziv za mupovu komisiju u šarengradskoj jer sam još na bolovanju.Šta ako me komisija mupa pozove prije nego me pozove ponovno prvostupanjska komisija? i što ako me oni proglase nesposobnim za policajca a zatim nedobijem ponovni rvi od prvostupanjske (sve je moguče)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MUP-ova komisija će te vjerojatno ocijeniti da si nesposoban za obavljanje poslova pol. službenika (imao ti rješenje o statusu HRVI ili ne-svejedno, pokaži im staro rješenje).

 

Ukoliko ti istekne rješenje o statusu HRVI, a ne budeš imao novo, ili ti umanje invalidnost ispod 20%, ionako ćeš ići u braniteljsku mirovinu sa umanjenim koeficijentom i činom, a ako u trenutku umirovljenja budeš imao status HRVI ideš 2 čina "gore" i imat ćeš povoljniji koeficijent za obračun.

 

Ako te umirove bez rješenja o invalidnosti, a to u međuvremenu rješiš odnosno dobiješ novo rješenje, preslike tog rješenja o invalidnosti odnesi u mirovinsko i MUP da bi ti se mirovina obračunala naknadno po povoljnijem koeficijentu.

 

Prema Zakonu o policiji možeš tri godine biti na bolovanju, međutim to vjerojatno nećeš moći ostvariti jer će te tvoj liječnik opće prakse za otprilike 6 mjeseci nakon što dobiješ rješenje iz Šarengradske poslati na procjenu radne sposobnosti u HZMO.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

--2. stupanjsko isteklo 30.04 a na ponovno 1.stupanjsko pozvan mislim 5.5 ( tu negdje). Trenutačno čekam 2.stupanjsko. Podnio prvostupanjsko rješenje kod tete u mirovinsko te mirovina i dalje sjeda normalno(nisu smanjivali) osim invalidske naknade. To če valjda doči kad dođe drugostupanjsko. Prvostupanjsko rješenje sam odnio i na zdravstveno da mi naprave dopunsko osiguranje.

 

 

Pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

laganini je napisao:

-privremeno 2. stupanjsko isteklo u 5. mjesecu

- dokumentaciju predao u 3 mjesecu

-jeli to u redu i kada mogu čekivati poziv za novo vještačenje

 

evo slićno je i kod mene samo mjesec gore, znači 2.st isteklo u 6 mjesecu 2009

 

dobio poziv za sredinu 9 mjeseca za ponovno vještaćenje drugi puta

 

nakon isteka 2 . st čekao sam poziv malo dulje od 2 mjeseca

 

eto na znanje radi ravnanja s vremenom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako ste osjetili jak potres oko 12:00 h- prevarili ste se !! ! ............................to je meni pao kamen sa srca kada sam dobio 2.stupanjsko rješenje ! ! ! ! !............

 

nakon odbijenice i 3 ( tri ) godine čekanja za obnovu postupka........

 

btw- na 1.stupanjskom sam bio krajem siječnja ove godine......

 

pozdrav svima :kavica::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

sve što je naveo mrljavac u potpunosti je točno.Danas sam dobio od prvostupanjske komisije po drugi puta 20%rvi.Pitanje je dana kada če me pozvati iz tvrtkove na procjenu rasdne sposobnosti.Zanima me koliko toga mogu napraviti sa tim rješenjem prvostupanjske komisije pošto ono nema takav pravni značaj ni snagu kao drugostupanjsko rješenje koje kada dobijem več budem najvjerojatnije u mirovini.Koliko sam informiran sada to ide dosta brzo jer nikom se ne plača meni 100 plaču a da predmet stoji u ladici. :misli:

hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija