Jump to content

Pomoc molim!!


p.lav

Preporučene objave

Evo ovako,prijatelj me je zamolio za pomoc oko njegovog privremenog rjesenja glede famoznog omjera rat-mir.1.st komisija i Rijeci mu dala 100%rat,a 2.stupanjska u Zg smanjila na 30% rat-70% ostalo.ima opcu radnu nesposobnost,pravo na invalidsku mirovinu od 18.02.2009.s predujmom mirovine od 2300kn.Zanima ga koliku bi mirovinu imao sa 20% HRVI-a,24g radnog staza skupa sa vojskom,bio od 1991.-1995.HV.ima dijagnoze F43.1,F41.0 Hvala vam unaprjed svima,jer se bas ne snalazimo s tim tablicama,te vas molimo za konkretne odgovore. :-?:klanja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako nema vojni čin veči od vojnika sa statusom hrvi, opća nesposobnost 30 % rat 70 % ostalo, mirovina bi bila oko

4100 kn, sa odstupanjima od 200 kn + , - ( sa večim vojnim činom veća je i mirovina ) .

 

Ovaj izračun bi bio sa koeficjentom od 1,85 znači da ima status hrvi i da je bio u aktivnoj gardijskoj brigadi ili specijalnoj policiji mup-a ili ima status dragovoljca, ako nije bio u navedenim postrojbama ili nije dragovoljac koeficjent mu je 1,5 sa statusom hrvi-a.

 

Isto sa koeficjentom 1,5 mirovina bi bila nešto manja oko

3800 kn, opet sa odstupanjima od 200 kn +, -.

 

Izračun je okviran jer se ne zna koliki mu je civilni dio mirovina, odnosno koliko če mu mirovinski izračunati civilni dio a to ovisi o njegovim primanjima koje je dobivao dok je radio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

p. lav je gore u navedenom naveo sve o meni.jedino nije naveo da sam proveo na ratistu oko 800 danak kao pričuvni sastav i da imam sto postotno prmanje od neki 2800.kn. neprekidno sam na bolovanju 5 godina osiguran sam na minimalcu.u rijeci mi dali 100% na rat i opcu a iz zagreba mi dode 30rat_70 civilstvo i ostala opca.u privremenom rijesenju mi pise 2300kn do konacnog rijesenja.e sad koliko bi dobio sa 20%hrvi 30%rat 70 civilstvo i 24 godine staža.čin nemam(vojak)sam koliko bi dobio sa ovim uvjetima bez dragovoljackog statusa? štekaju me za dragovoljacki jer nisu mi upisali kako je bilo pa neznam dali se isplati da i to rijesim koliko bi na to dobio.juce sam dao odvjetniku ovo rijesenje da bi se zalio pa opet čekati 8 mj.odvjetnk kaze da su pre malo dali na rat.jedni mi pisu da bi dobio ovoliko a drugi onoliko i to da im je velika razlika.molim vas da mi malo opsirnije napisete i to dali je vrijedno da idem rijesavati to sto su pogrijesili da mi nije upisan dragovoljacki,.Hvala svima :skakuce:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

neki nikako da shvate da dani provedeni u DR ne određuju vojni omjer.bitni su nalazi specijaliste.neki misle da branitelj koji je od 91-95 bio kuhar treba dobiti veči omjer od nekoga tko je bio 12 mjeseci u rovu ,na prvoj liniji.što se tiče odgovora tvog odvjetnika ,svi koji imaju vojno ispod 50% je malo.

 

što se tiče dragovoljačkog počni sa rješavanjem.dobit ćeš veću mirovinu (koliko kunića neznam).isplati se.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

juce sam dao odvjetniku ovo rijesenje da bi se zalio pa opet čekati 8 mj.odvjetnk kaze da su pre malo dali na rat.jedni mi pisu da bi dobio ovoliko a drugi onoliko i to da im je velika razlika.molim vas da mi malo opsirnije napisete i to dali je vrijedno da idem rijesavati to sto su pogrijesili da mi nije upisan dragovoljacki,.Hvala svima :skakuce:

 

Znači ukoliko ste dobili rješenje u njemu vam mora stajat i točan izračun mirovine-koji ovdje ne navodite-neznam iz kojeg razloga a tražite izraćun ?????

 

Kao što sam vam naveo s obzirom da ste bili prijavljeni na minimalac možete račnati na svotu koju sam vam naveo u gornjem postu (1,85) ukoliko bude 1,50 biti će još i manje!!!

 

O žalbi morate sami odlučiti tj.nezahvalno je nekome davati savjete oko takvih pitanja...da sam ja vaš odvjetnik svakako bih vam preporučio žalbu ali,otom -potom....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako piše u privremenom rješenju kojeg sam dobio.pravo na invalidsku mirovinu, i određuje predujam u svoti od 2.300kn mj.isplata ivog predujma pripada počevši od prvog idučeg dana od dana kada ovo rješenje postane pravomočno,a najranije po prekidu radnog odnosa.ovaj če se predujan isplačivati privremeno, do donošenja rješenja o pripadajučoj svoti invalidske mirovine. ovo se rješenje donosi kao privremeno, prema članu 118.ZOMO.dok se ne prikupe svi podaci potrebni za izračun mirovine.nakon donošenja konačnog rješenja o pravo na mirovinu,i isplačene svote predujma obračunat če se s mirovinom utvrđenom konačnim rješenjem.znači predujam je 2300kn,e sad me zanima kolko bi dobio sa omjerima 30% rat 70% civilstvo.normalno sa gore navedenim 24 god staža (opča nesposobnost) odvjetnik je danas sastavljo žalbu i kaže da su jako premalo dali na rat da bi trebali podignut bar 50%/50% ali to čemo vidjet. ja sam samo hrio navesti ove podatke koje su vama kolko vidim jako poznati. zato vas molim sve kao i Plemenitog da mi pokuša odgovorit kolika bi mi bila minimalna sa ovim omjerima i podacima a kolika bi bila kad bi rješio dragovoljački status. znam da sam zakomplicirao a i unaprjed vam hvala na odgovoru. :skakuce:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako piše u privremenom rješenju kojeg sam dobio.pravo na invalidsku mirovinu, i određuje predujam u svoti od 2.300kn mj.isplata ivog predujma pripada počevši od prvog idučeg dana od dana kada ovo rješenje postane pravomočno,a najranije po prekidu radnog odnosa.ovaj če se predujan isplačivati privremeno, do donošenja rješenja o pripadajučoj svoti invalidske mirovine. ovo se rješenje donosi kao privremeno, prema članu 118.ZOMO.dok se ne prikupe svi podaci potrebni za izračun mirovine.nakon donošenja konačnog rješenja o pravo na mirovinu,i isplačene svote predujma obračunat če se s mirovinom utvrđenom konačnim rješenjem.znači predujam je 2300kn,e sad me zanima kolko bi dobio sa omjerima 30% rat 70% civilstvo.normalno sa gore navedenim 24 god staža (opča nesposobnost) odvjetnik je danas sastavljo žalbu i kaže da su jako premalo dali na rat da bi trebali podignut bar 50%/50% ali to čemo vidjet. ja sam samo htio navesti ove podatke koje su vama kolko vidim jako poznati. zato vas molim sve kao i Plemenitog da mi pokušate odgovorit kolika bi mi bila minimalna sa ovim omjerima i podacima a kolika bi bila kad bi rješio dragovoljački status. znam da sam zakomplicirao a i unaprjed vam hvala na odgovoru. :skakuce:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a da sve se uvjek svodi na isto,ako drzava da dace,a ako ne puca njima...a izgovor je trenutno kriza,za 5-6 goina nesto deseto i tako u krug,a zna se za svakog nas tocno u dan gdje je i sta radio,ili se mozzda nezna.ajde sad jos istjerat pravnu drzavu za koju tek treba da ucimo,a oni koji su se navodno skolovali za vrijeme DR i dalje laganini...no,no nije uredu :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

26miha je napisao:

Imam priznato manje od 20% tjelesnog oštećenja temeljem ranjavanja (HRVI),te sad moram ponovno obnoviti postupak uz novu dokumentaciju. Zanima me dali mogu sad predati i papire iz kojih je vidljivo da mi je dijagnosticiran PTSP, mada do sad na temelju toga nisam tražio ništa?

bok 26miha,

pokušati ću ti savjetovati da ukoliko obnavljaš postupak uz novu dokumentaciju, neka to prvenstveno bude dokumentacija vezana uz posljedice ranjavanja tj. tjelesnog oštećenja uslijed ranjavanja (nadam se da posjeduješ noviju dokumentaciju u svezi liječenja?).

Za razliku od ovoga zahtjeva, za zahtjev za priznavanje HRVI na temelju bolesti (uključujući PTSP) "malo" je kasno ali "od viška glava ne boli" , priloži i tu dokumentaciju (ali samo priloži) jer ako sada tražiš priznavanje, nažalost, ne nadaj se uspjehu osim ako nisi spreman na bezbroj predstavki, žalbi, tužbi (pa možda jednog dana nešto i "upali")?!

A možda opet prolongiraju rok :-? tko će to znati

Nisi napisao kada ti je dijagnosticiran PTSP i zašto nisi do sada tražio priznavanje na temelju oboljenja?

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

26miha je napisao:

ptsp mi je priznat 1997 a nisam do sad ništa tražio jer sam radio u mup-a a na preglade sam odlazio redovito kai i grupne terapije.

 

bok još jednom 26miha,

pretpostavljam da je razlog tvog "prešućivanja" PTSP-a i odlaska na preglede i grupne terapije (od 1997.g. do danas)bio posao.:policajac:

Kako su ti sada nastupili drugi uvjeti i valja ti poraditi na mirovini, nakon ponovnog razmišljanja dolazim do zaključka do koga si i sam došao a to je: da sada "sve adute treba izvući iz rukava".

E sada na koji najbolji tj. najrazumniji način?

Prvi moj prijedlog tebi bio je da zahtjevaš utvrđivanje statusa HTVI isključivo na temelju stare a naravno i nove i najnovije med. dokumentacije koju imaš u svezi tjelesnog oštećenja uslijed ranjavanja (za koje si već prije dobio <20%) a da sve papire od PTSP-a samo priložiš i da temeljem toga ne zahtjevaš invalidnost zbog protjeka zakonskog roka i ogromne vjerojatnodsti odbijanja.

Međutim, s obzirom da dg datira iz "rane" 1997.godine i da ipak posjeduješ kontinuitet različitog liječenja (pregledi, grupne terapije) mislim da bi trebao "riskirati" i sa ovim u zahtjevu za priznavanje HRVI ("nikada se nezna") a kada i ako za ovo dobiješ odbijenicu , onda ćeš u boj žalbom, pa tužbom, pa....samo se ne predaj.

Čini mi se da ako napraviš zahtjev za tjelesno oštećenje uslijed ranjavanja i uslijed oboljenja/PTSP, da će lp ipak biti više zaintrigirano slučajem i da će kada te odbije za PTSP (da te malo opet utješim: i ako?) biti malo senzitivnije prema tjelesnom oštećenju uslijed ranjavanja pa ti konačno odredi bar "famoznih" 20%.

U svakom slučaju navijam za tebe i želim ti sav uspjeh.

Nadam se da će ti još koji forumaš pomoći svojim prijedlogom i podrškom!

:palac:

:vjestica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija