Jump to content

Uzimanje otisaka prsta na radnom mjestu


Carndum

Preporučene objave

Moj poslodavac odlučio je uvesti sistem kontroliranja ulaza i izlaza s radnog mjesta. Kontroliranje će se vršiti na način da će svakom radniku uzeti otisak prsta, te će radnik prilikom ulaska odnosno izlaska u zgradu morati provući prst preko identifikatora. Uz otisak prsta radnik će također trebati provući identifikacijsku karticu (ne pitajte me čemu još i identifikacijska kartica). Zanima me koliko je to legalno i da li je to u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, te naravno da li je to u skladu sa zaštitom ljudskih prava. Molim Vas da ako moj poslodavac krši osobne slobode, da me uputite na članak ili odjeljak u Zakonu na koji se mogu pozvati, Hvala

 

Inače radim u građevinskoj firmi koja broji cca 900 zaposlenika

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U našoj tvrtki smo uveli sustav kontrole radnih sati radnika putem otiska prsta. Uređaj koji uzima otisak prsta je podešen tako da on ne uzima cijeli otisak prsta nego samo nekoliko točaka na otisku i to je iz tog razloga legalno. Uz te uređaje smo dobili potvrdu prodavača da se ne radi o cijelom otisku. Možda je to i kod Vas slučaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija