Jump to content

Poslodavac mi je dao otkaz i napisao da sam ja dala otkaz, a nisam. Što sada?


Ivanacro

Preporučene objave

Poslodavac mi je dao otkaz i napisao da sam ja dala otkaz, a nisam. Što sada? U otkazu piše da sam ga ja zahtjevala, ali to nije istina i nigdje nema mog potpisa. Jednostavno su me odjavili jer sam taj dan išla na bolovanje uzrokovano stalnim maltretiranjem poslodavca. Doktorica mi je otvorila bolovanje, a poslodavac me odjavio s datumom dana prije bez obzira što sam taj dan radila ( i bio je državni praznik). I sada nemam pravo na novačanu naknadu sa zavoda za zapošljavanje iako sam neopravdano dobila otkaz. Molim hitan odgovor!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E da, to mi jasno. Ali za dignut tužbu treba novca i vremena. Nije mi jasno kako je radnik tako nezaštićen, može dobiti otkaz i može se napisat bilo šta u tom otkaz šta nije istina? A inače otkaz nije skrivljen neprimjerenim ponašanjem nego je poslodavac naučen da može vrijeđati, ponižavati radnike, a da mu nitko ništa ne može. Nnakon jednog takvog vrijeđanja, skupila sam se i otišla u doktora otvorit bolovanje no poslodavac me odjavio s danom prije otvaranja bolovanja. A inspekcija rada zna kakav je poslodavac i ništa ne poduzima. kome se obratit? Kako mi se tek tako može uskratit pravo da primam novačanu naknadu, na osnovu nečije laži?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o tome da ste dobili izvaredni otkaz-takav se dobiva zbog grubog kršenja vaših radnih obveza. Ako vi mislite da ste neopravdano dobili otkaz, možete to riješiti putem suda-to vam je zaštita! Poslodavac će morati dokazivati da vam je s razlogom dao otkaz. Ako to ne uspije, dobit ćete naknadu štete zbog nezakonitog otkaza. Zašto propustiti takvu priliku?

A zavod ne zna da li je poslodavac lagao. A vi to možete oboriti na sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije suda moraš podnijeti poslodavcu zahtjev za zaštitu prava u kojem ćeš ga zatražiti da otkaz stavi van snage. Zahtjev se podnosi u roku od 15 dana od dana kad ti je uručen otkaz.

 

Bez toga se ne može pokrenuti ni sudski spor.

 

Poslodavac ima 15 dana da odovori, a ako ne odgovori, ti u sljedećih 15 dana možeš podnijeti tužbu.

 

Ako ti odbije ZZP, tebi rok od 15 dana za tužbu počinje teći sljedećeg dana od dana kad si primila odluku kojom ti odbija ZZP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija