Jump to content

Kada na drugi porodiljski???


kristijankodric

Preporučene objave

E ovako...supruga i ja imamo dijete staro godinu i 6 mjeseci, i supruga radi kao zamjena na određeno vrijeme u jednoj državnoj firmi.Radi od 01.04.2009, znaci cca 5 mjeseci- te nas sad zanima koliko vremena mora proći da bi dobila punu naknadu plaće ukoliko bi zatrudnjela, i naravno otišla na bolovanje (cuvanje trudnoce) jer je posao koji radi iznimno fizički naporan? Unaprijed sam zahvalan za sve odgovore!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani!

Da ne otvaram novi topic nadovezat cu se na ovaj s mojim pitanjem, slicno je.

Dakle, ja imam neprekinuto 20 mjeseci staza (od cega je veci dio porodiljni). Zatim dolazi do prekida na 22 dana, te nakon toga od 01.09.2009. potpisujem ugovor na 6 mjeseci za jednu drzavnu instituciju. Sta se desava ako u slijedcih par mjeseci ostanem trudna.

Da li imama pravo na porodilji sa punom placom za prvih 6 mjeseci porodiljnog ako ostanem na poslu do kraja (pod uvijetom da mi produze ugovor)?

I sta bi se desilo da moram ici na cuvanje trudnoce - da li bi imala punu placu ili nekakva minimalac zbog ovog prekida od 22 dana?

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija