Jump to content

Odricanje od svog sina!


kaktus

Preporučene objave

S obzirom da već peti mjesec ne mogu doći do svog 13 mjesečnog sina i da sudski postupak još nije gotov, postoji zadnja i za mene bolna opcija koja se zove ODRICANJE OD DJETETA! Smatram da ne postoji niti jedan pravni mehanizam koji bi prisilio bivšu da mi pokaže dijete, pa sam sve bliže odluci da se ZAKONSKI ODREKNEM OD SVOGA SINA! Dijete je zasigurno mene zaboravilo i bio bi to za njega po mom mišljenju najbolje riješenje, bez nepotrebnih trauma djeteta da ne raste u ovakvim šokovima. Jučer sam išao vidjeti dijete sa policijom i to je bio strašni šok za dijete, a susret je trajao 15 minuta! Zanima me da li je dovoljna izjava na Sudu o odricanju od djeteta ili postoji neka pismena forma koja se mora ispuniti da se to napravi! Naravno svoje obaveze prema djetetu će se i dalje izvršavati što se tiče uplate uzdržavanja propisane od Suda. Očajan bodljiko!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravna država ne funkcionira! CZSR je institucija koju bi po mom mišljenju trebalo odmah zatvoriti jer opterećuje proračun RH, a nema nikakvu funkciju, potpuno bespomočni u rješavanju bilo kakvih problema, pogotovo ovako ozbiljnih problema! Koje su ingerencije CZSR-a, i kakvu oni imaju snagu u ovom društvu? ODGOVOR JE NIKAKVU! Mislim da je misija MMF-a u pravu kada tvrdi da se troškovi iz proračuna moraju prilagoditi stvarnim potrebama Države, te se nagovješčuje zatvaranje mnogih ustanova (bolnica, škola, zdravstvenih institucija, restrikcija u vojsci i policiji, a nadam se i CZSR-a, kao potpuno suvišnu i nepotrebnu instituciju).

 

- Što mi dakle preostaje od Vaših objava, gđa. Velikoslovko? Nikakav odgovor nisam dobio na koji bi se ulovio da napravim nešto u korist svoga djeteta, NEGO MI NUDITE SAMO JEDNU OPCIJU kroz cijelo vrijeme Vaših objava prema meni, što je još gore, samo čitam beskorisno lamentiranje o nekakvim pedagoško, iluzionističkim situacijama prema djetetu od koje nema nikakve koristi! Bivša i ja nalazimo se na vrhuncu totalne nesnošljivosti i samo iskra fali da se fizički ne obračunamo ili da se NE POKOLJEMO pred djetetom!

 

Zato Vas pitam koja je Vaša alternativa rješenju mog problema i postoji li uopće takvo rješenje, osim mog definitivnog odlaska iz njenog i djetetovog života? Srećom još sam normalan i nemam nikakvih pravnih prepreka da vidim svoje dijete!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zao mi je sto ste se nasli u takvoj situsciji.

 

I sama sam imala slucajeva gdje su se bivsi supruznici fizicki obracunavali u mojoj radnoj sobi, i bilo je tesko ohladiti takve usijane glave. No nakon duzeg vremena se i to uspjelo regulirati i ti parovi sada suradjuju za dobrobit djece.

 

Vi nemate sudsku presudu ili rjesenje na temelju kojeg biste se mogli zaliti. To je problem, a CZSR radi po nalogu suda. Znaci morate ubrzati okoncanje rastave braka, i kad dobijete sudsku presudu onda se mozete zaliti. CZSR po nalogu suda provodi "istragu" ili izlazi na teren. Bez toga vi ne mozete nista. Problem je u sudovima i njihovoj sporosti.

 

Time sto cete se odreci svog djeteta necete prisiliti bivsu da vam dopusti da ga vidjate. Time cete samo naskoditi djetetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobivam ovo!

 

- nisam više zakonski zastupnik djeteta nad kojim nemam nikakva prava, niti bilo kakav utjecaj u njegovom odgoju i obrazovanju! Prema tome skida se i moja odgovornost u pogledu odgoja i obrazovanja djeteta.

 

- psihološki! Da dijete ne trpi ovakve traume. Majka je u poziciji da radi što god hoće i kako hoće sa djetetom, a statirati ili glumiti "gljivu" nad ovom situacijom je smješno i glupo!

 

- psihološki! Bitno je da dijete nije u epicentru naših sukoba, a ja ću dobiti svoj mir i nikada se više neću opterečivati sa nečim na što nemam nikakva uticaja, niti prava na život djeteta!

 

- Zato što mislim da je funkcija oca u ovoj situaciji bespredmetna i ništavna! Vjerojatno nikada više neću biti otac njenom djetetu sa svojim autoritetom, niti mi pravna država daje takve ingerencije! Pravno značenje oca u obitelji je minoran. Bivša smatra da djetetu ne treba otac i ja bih tu konstataciju ispoštovao i pustio je da ode iz moga života, zajedno sa svojim djetetom, a ja bih se predao svojim životom i stjecanjem svoje karijere i novca!

 

- Zato što mislim da bih bio nepravedan prema drugoj osobi sa kojom bih osnovao svoju obitelj i tražio bih načina da ona nikada ne sazna za moj propali brak i dijete u tom braku!

 

.............

 

uh - da nastavim ovako pisati mislim da bi mi trebao cijela kolona za tekst sa svojim razlozima! Ali neću Vas s time opterećivati, to su mislim dovoljni razlozi!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve to od 1 do 3 mozete imati iako svojevoljno ne vidjete dijete.

 

Pod 4. druga veza bi vam isto propala jer ju ne biste zasnovali na istini iz svoje proslosti. Dakle krivi smjer, jer sve to ispliva kad tad, a isto tako nigdje ne stoji da vas vas sin ne bi svojevoljno potrazio kad odraste i dosao vam na vrata kod nove obitelji i lijepo vam pred njima postavio pitanje zasto ste se odrekli njega kao sina?

 

Ne zanosite se i nemojte misliti da je tako jednostavno izbrisati nekoga iz svog zivota. Pa nije dijete predmet kojeg se moze odloziti u podrum ili tavan kad mislis da ti ne treba i da tamo zauvijek ostane.

 

Dajte se saberite!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sad ste stvarno puno rekli o sebi.

 

Rabljenog automobila se mozete odreci jer vam je npr. dosta svadje sa suprogom oko toga hoce li sjedalo biti malo vise napred ili natrag.

 

Pravno, ne mozete se odreci djeteta na nacin kako bi vi to zeljeli. Pa nije to to predmet vec ljudsko bice prema kojem cete imati i pravno i moralno obveze jos puno godina.

 

I zanimljiv je taj vas stav da bi se tim nekim vasim odricanjem od djeteta stvorila bolja situacija za dijete. Meni to vise zvuci kao zelja da vama bude lakse i da se rjesite tramaka oko nefukcionalne obitelji. Vama je samo vazno odreci se od odgovornosti za neuspjeh na bilo koji nacin. E pa kasno ste se sjetili! Taman i da takva situacija postoji i da se mozete odreci djeteta, ako ste imalo normalan covjek, nikada to djete ne bi zaboravili niti bi imali osobni ili obiteljski mir znajuci da ste buducnost svog djeteta prepustili nekom drugom.

 

Ili lupetate bez veze, ili trebate pomoc strucnjaka ili niti vi niti majka tog djeteta ne zasluzujete to dijete.

 

Osobno, jedino mi je zao djeteta koji te vase svadje i prepucavanja slusa i gleda. Vi i gospodja hitno trebate strucnu pomoc kako bi shvatiti da uopce niste bitni niti jedan niti drugi, vec da je bitno vase dijete. Cini mi se da ste jako slicnog ponasanja i da ona o vama vjerojatno prica slicne price.

 

Sustav u kojem ste se nasli funkcionira lose i brojni roditelji jedva plivaju u njemu. E pa dobrodosli! Zivot je kucka, ako niste znali. Ali svi se bore i trpe radi svoje djece. Samo sto bi vi ipak trebali vise misliti kako se smiriti i sacekati konacnu odluku o susretima s djetetom, a ne razmisljati kako ga se otarasiti pod firmom "da mu bude bolje". U krajnjol liniji, hladne glave cete moci bolje razmisljati, postupati i mirnije zivjeti.

 

Sta mislite da bi netko normalan imao zelju s vama stvoriti obitelj, u spoznaji da ste se nekoga odrekli? Svaka normalna bi pomislila: ako je to napravio jednom djetetu, zasto ne bi i drugom.

 

I znam da cu si sada navuci na vrat sto replya i objasnjavanja, ali stvarno mi vise ide na zivce da ste centar svijeta.

 

Ma jadno to dijete!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa, dijete ne bi bilo niti na tavanu niti u podrumu. Bilo bi kod svoje mame odnosno kod bivše s kojom se ne podnosim i toliko se mrzimo da je cijeli naš emocionalni i misaoni mehanizam upravljen u pravcu, kako se osvetiti jedno drugom, kako što više oblatiti jedno drugog na Sudu, u susjedstvu, među prijateljicama i prijateljima... Da li je rješenje ODRICANJE - neznam, ali ne vidim drugu soluciju od ove u ovakvoj situaciji. STRAŠNO ALI ISTINITO!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znate sto gospodine, hajdete lijepo vi i vasa supruge u savjetovaliste ili kod psihijatra, jer bolujete od strasnih stvari.

 

Drago mi je da vidite kako je u vasoj obitelji poligon za izmjenjivanje roditeljske mrznje postalo nejako djete koje niti moze govoriti niti odlucivati ali itekako moze cuti, gledati i pamtiti ma kako vama to sad nevjerojatno bilo. Pa mozete se oboje samo sramiti.

 

Da se ubijate radi dobrobiti tog djeteta jos bi shvatila ali kad vam se zivot djeteta svodi na medjusobno prepucavanje i izivljavanje, dodje mi da povracam.

 

Buduci da smo vam u pravnom djelu odgovorili i da mi se ova tema gadi, a u ime onih roditelja koji ni uz medicinsku pomoc ne mogu imati djecu, ovu temu u kojoj pokazujete intenciju da se "odreknete" vlastitog djeteta, zakljucavam za vjeke vjekova.

 

Ako imate neka druga pravna pitanja, ostavite ih na forumu, a ovakve gluposti vise ne zelim citati na legalisu. Radite to negdje drugdje ako bas morate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija