Jump to content

Osiguranje života iz 1962-1965


anonimno

Preporučene objave

Moj pokojni (30.11.2005) otac je uplačivao životno osiguranje od 1962-65 kod Croatia Osiguranja(CO). Međutim CO ne želi isplatiti životno osiguranje na temelju kapitalizacije, niti želi osigurati povrat novca navodeći da je osiguranje zastarjelo!?

Dok na web site CO piše: "Pitanje

Kakve su posljedice prijevremenog zatvaranja police životnog osiguranja? Nakon koliko vremena trajanja police se (u slučaju prijevremenog zatvaranja) isplaćuje uloženi iznos?"

Odgovor

Osiguranik u toku trajanja osiguranja iz raznih razloga može doći u situaciju da više nije u stanju plaćati ugovorenu premiju. Prva mogućnost koju osiguratelj nudi je Kapitalizacija (uglavničenje) osiguranja. Ako je osiguranik odustao od plaćanja premije, a platio je najmanje dvije godišnje premije, osigurana svota se smanjuje (temeljem Tablice smanjenih osiguranih svota bez daljnjeg plaćanja premije). Osiguranje života u ovom slučaju i dalje vrijedi iako se ne plaća premija. Druga mogućnost koju može ostvariti je Otkup osiguranja. Pravo zahtjevati otkup može samo ugovaratelj osiguranja. Osiguratelj tada isplaćuje ugovaratelju otkupnu vrijednost police (temeljem Tablice otkupnih vrijednosti), uz uvjet da su plaćene tri godišnje premije. Generalno, otkup osiguranja je nepovoljan jer tek u drugoj polovici trajanja osiguranja otkupna vrijednost police je približna iznosu uplaćenih premija. "

 

Molim za savjet na koji način mogu ostvariti prava za očevo životno osiguranje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija