Jump to content

Povećenje viđanja djeteta


Berto

Preporučene objave

Vi u svakom trenutku možete pokrenuti novi izvanparnični postupak i zatražiti proširenje susreta sa djecom.

Ali pitanje je dali će takva odluka biti i donešena.

Premalo ste dali informacija, dali već sada imate pravomoćno rješenje i kakvi kontakti su određeni tim rješenjem, kažete da bivša partnerica onemogućava viđanje djeteta, kako to izgleda, dali ste svaki put onemogućavanje viđanja (temeljem pravomoćnog rješenja, ako imate) prijavili policiji i tražili da službenim putem o tome izvijeste nadležni Centar, koliko su djeca stara?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako imate sudsku odluku koja je pravomocna, odite u czss na razgovor koji cete prethodno zakazati i prijavite (pismenim putem, urudzbirajte) uskracivanje susreta. Trazite njihovo postupanje. Odite sa svjedocima na termine zakazanih susreta bez obzira znate li da se nece odrzati. Ne uspije li pritisak czss na suprugu i nastavi li dalje uskracivati susrete podnesite kaznenu prijavu zbog izbjegavanja izvrsenja sudske odluke.

 

Ako ste samo razdvojeni ili u postupku brakorazvoda i odluke nema postupak je slican. Obratite se centru ali i supruzi pismenim putem (sa povratnicom) gdje cete iskazati svoju zelju, ali i pravo djeteta da s ocem provodi vrijeme koje je nuzno za odrzavanje kontakta i normalan odnos. Predlozite termine. Budite uporni i redoviti s tim dopisima i ne dopustite da vas czss izmanipuira da oni tu ne mogu nista. To je njihova receptura za predlaganje da dijete zivi s majkom i ima sto manje susreta s ocem jer na taj nacin prodaju teoriju navikavanja djeteta na okolinu, a ako vi niste dio te okoline potrudit ce se da tako i ostane.. Budite pristojni, takticni, uporni i dosljedni u tome da vam je dijete prvo kao i prava djeteta. Pazite na svaku rijec, ne prijetite, ucjenjujte i slicno jer ce vas vrlo lako prikazati kao nasilnika i dobiti uporiste za svoje postupanje. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani,

 

Potreban mi je pravni savjet.

Nakon što sam pobjegla iz kuće užasa sa jednomjesečnom bebom, te nakon sporazumnog razvoda braka (2008. godine) dijete od tadašnjih 9 mjeseci je pripalo meni, dogovori i susreti sa ocem prema dogovoru s time da i njegovi roditelji mogu kod nas kada kod žele vidjeti unuka. U početku je otac dolazio jednom mjesečno, no od svibnja ove godine i ti susreti su se prorijedili: jednom u dva mjeseca. Nakon nekog vremena oženio se drugi puta i prijavio me u Centar da ne dopuštam viđanje sa njim (zbog ljubomore što ima drugu), roditeljima, da oni ne smiju na moje dvorište, što je potpuno lažno. Bili smo na Centru gdje je obećao da će njegovi roditelji dolaziti u igraonicu, da upoznaju dijete (jer su ga zadnji puta vidjeli kada je imao 1 mjesec), no to se nije dogodilo. Susret u igraonici sa ocem bio je 06.11. - 1 sat i 30 minuta. Danas 23.11.2009. sam dobila prijedlog od odvjetničkog ureda u kojem mi se navode druženja i odvođenja sa ocem bez mojeg pristustva na što ja ne pristajem, kao da ja uskraćujem susrete sa ocem, djedom i bakom. Reći ću Vam i razlog: živim u prekrasnoj obitelji sa majkom i 2 sestre, djetinjstvo nam je bilo prelijepo, nikada u obitelji nisam osjetila takvo poniženje kao kod njih zbog prisutnosti alkohola i doživljavanja nasilja kao svakodnevnice. Ne, ne želim da moje dijete to vidi i osjeća. Nisam protiv da dođu kod mene i da viđaju kada kod požele, mogu i ja tamo (ali to oni ne žele), no bez mene nikako. Dijete sada ima 1 godinu i 8 mjeseci. Što mi je dalje činiti jer će me sigurno tužiti nakon ovog prijedloga na koji ću negativno odgovoriti ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije neuobičajeno da se susreti i druženja djeteta dojenačkog uzrasta odvijaju unutar doma u kojem živi, radi njegove dnevne rutine, veće sigurnosti da će se doista i odvijati a ne ovisiti o vremenskim prilikama, ali i radi tek predstojećeg razvoja socijalnih vještina djeteta koje je u tom pogledu tada još izrazito nezrelo.

Sa 1g 8mj je situacija bitno drugačija- podsjetimo se da je to vrijeme kada dobar dio djece već boravi u jaslicama svakodnevno, dakle, odsutnost majke ili nekog od ukućana iz vidokruga nije nešto nenormalno za tu dob.

U svakom je slučaju poželjno prilikom susreta i druženja izbjeći "susrete i druženja" osoba u konfliktu, što evidentno s ocem djeteta i njegovim roditeljima jeste, a to će se vjerojatno i nastojati postići.

 

Kategoričko odbijanje susreta djeteta s ocem bez vašeg prisustva, bez razmišljanja i o drugim varijantama, vrlo lako bi moglo potvrditi njihove tvrdnje ili vas barem okarakterizirati ometajućim faktorom. Naravno, sve ovisi u kojem smjeru priča nastavi.

 

Razmislite o mogućnosti da se susreti i druženja odvijaju uz nadzor stručne osobe neko određeno vrijeme: teško da će si itko uz nadzor (koji vodi očevidnik) dopustiti kakav ispad ili barem neće višekratno, pomoć će imati oboje, vi ne biste bili uvijek prisutan faktor osjećaja provokacije, a djetetu ipak osiguran mir i uspostava početnog odnosa s ocem. Vrlo lako da će se to na kraju i zbiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija