Jump to content

Naknadni izračun mirovine po činu "desetnik"


osamica

Preporučene objave

Molila bi Mrljavca ili Đuru ili bilo koga ak mi može pomoći oko izračuna mirovine,evo potrebnih podataka:

 

otišao u mirovinu 15.7.1997. (kao vojnik)sada desetnik

100% opća nesposobnost rat

60% RVI trajno

nije dragovoljac

samo je bio u Vojnoj Policiji 4 i pol godine

 

Kada je išao u mirovinu nisu dostavili potvrdu o činu desetnika pa je rješen kao vojnik,konačno iz MORH-a poslali potvrdu o činu desetnika,HZMO mu bude isplatio zaostatke za samo 6 mjeseci od podnošenja zahtjeva za ponovni izračun mirovine (jer kažu da nije njihova krivica).

 

Pa me zanima kolika će mu mirovina biti po novom (kao desetnik)

 

Dali mu se isplati pisati tužbu Upravnom sudu za (ne)namjerni propust MORH-a i potraživati zaostatke za 12 i pol godina?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

osamica je napisao:...

Pa me zanima kolika će mu mirovina biti po novom (kao desetnik)...

 

Iznoste nove mirovine bi bio oko 5572,30, ovo oko znači da treba vidjeti koliko mu je određeno osobnih bodova kod prevođenja s 01.01.2005 i onda takvu mirovinu dići na desetnika s 01.01.2005 pa raditi preračun po AVM-u, ali sve u svemu razlika ne bi trebala biti veća od +-10 kuna od iznosa koji sam naveo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neće moći tako, kako navodite, ostvariti prava jer čl. 121 st. 2 ZOMO:

"(2) Prava utvrđena rješenjem donesenim u obnovljenom postupku, prema stavku 1. ovoga članka,pripadaju od prvoga dana idućeg mjeseca nakon podnošenja zahtjeva za obnovu postupka, odnosno od prvoga dana idućega mjeseca nakon donošenja rješenja u obnovljenom postupku pokrenutom po službenoj dužnosti."...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u mirovinskom u ZG su mu danas rekli (referent koji vodi postupak-Ćupić) da će dobiti unazad 6 mjeseci od dana podnošenja zahtjeva,a zahtjev je podnio 23.11.2009. kad je dobio dokaz o činu,jučer su i oni dobili potvrdu.Obradit će ovaj tjedan predmet i poslati ga na obračun i u 3.mjesecu će dobiti novo izračunatu mirovinu sa zaostacima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ponovno provjereno u HZMO,ne radi se o obnovi postupka nego o ponovnom utvrđivanju mirovine (rekao isti izvor kao i jučer-Ćupić)i nema veze sa obnovom postupka,kada je obnova postupka u pitanju (u ovom slučaju nije) onda je onako kako je Đuro napisao jučer u 18:16

 

P.S. referent kaže da će se primjenjivati članak 87. stavak 2 ZOMO

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Temeljem čega novi izračun mirovine,valjda temeljem tvog zahtjeva, a ko je tako onda je to obnova postupka, jedino ako ti je prvo rješenje bilo privremno,a ako je bilo konačno, onda je to obnova postupka, dakle može biti novi obračun ali pitaj od kada ćeš dobiti razliku.

Sve u svemo ako je tako molim da javiš, jer me živo zanima, temeljem kojeg članka zakona, novi izračun mirovine, i isplata razlike.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija