Jump to content

da li je pravno u redu


Yaris

Preporučene objave

Yaris je napisao:

Ako netko zna molim pomoc,naime ako je odobren Godisnji odmor

do npr.20 u mjesecu, a Ugovor o radu na odredjeno vrijeme istjece 18. u mjesecu, da li poslodavac moze pismeno obavijestiti radnika da nije u mogucnosti produziti Ugovor o radu bez obrazlozenja.Da li je pravno ispravno.

 

Yaris,

pismeno vas može obavjestiti,ako hoće. No on to nije obvezan jer ugovor o radu na određeno vrijeme (što mu i naziv govori) sačinjen je na način da ste vi kao druga strana već obavješteni o datumu njegova prestanka ili načinu (obično kod zamjene )prilikom njegova potpisivanja pa se smatra da za "posebno" obavješčivanje,nema potrebe. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Yaris,

poslodavac je očito pogrješio zaveden činjenicom da vam po novom zakonu o radu mora isplatiti neiskorišteni Go od prošle godine u cjelosti. Vaš ugovor prestaje sa 18.-tim i ukoliko vi smatrate da bi radi toga što je poslodavac "previdio" 2 dana morao vam ponuditi produžetak ugovora ili paće dati vam ugovor na neodređeno vrijeme,mislim a iz sudske prakse i iz postova ove stranice koji su se vodili na tu temu vi biste da poduzmete kakve pravne radnje teško ostvarili ono na što mislite da vem je uskračeno jer bi sud isto tako mogao reći da ste vi znali da vam ugovor istiće sa 18-tim i da kad ste dobili i preuzeli riješenje za GO koje nije bilo u skladu sa vašim ugovorom i niste upozorili poslodavca da je pogriješio. A pogriješio jest.

Uostalom,zašto vi ne razgovarate sa poslodavcem. Možda vam on stvarno misli produžiti ugovor. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija