venator objavljeno: 25. ožujak 2010. Dijeli objavljeno: 25. ožujak 2010. Molio bih znalce da mi pomognu oko slijedeceg pitanja. Otvaram obrt, te ostvarujem pravo na jednokratnu naknadu HZZZ. Prilikom otvaranja nisam oznacio pocetak rada. Naknada se isplacuje na ziro-racun obrta. Da li je jednokratnu naknadu moguce primiti ako obrt nije poceo s radom? Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ultra odgovoreno: 2. travanj 2010. Dijeli odgovoreno: 2. travanj 2010. Da, u navedenom slučaju imate pravo na jednokratnu naknadu radi samozapošljavanja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Batifjaka odgovoreno: 2. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2010. Mene interesira nakon sta se dobije jednokratna naknada koliko dugo obrt mora raditi, a da se naknada ne mora vratit? Unaprijed zahvaljujem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ultra odgovoreno: 2. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2010. Onoliko dugo za koje je vremensko razdoblje dobijena naknada. Znači, ako ste ostvarili pravo na novčanu naknadu nezaposlene osobe u trajanju npr. sedam mjeseci i ta Vam je naknada isplaćena jednokratno-za samozapošljavanje, tada obrt mora poslovati sedam mjeseci (u kojem slučaju naknadu ne morate vratiti). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Batifjaka odgovoreno: 3. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 3. studeni 2010. Puno hvala na brzom i korisnom odgovoru!! Jos me samo interesira po kojem je to zakonu, pravilniku itd. i u kojoj ustanovi mogu potvrditi tu info, jer na zavodu mi nisu znali dati odgovor. Ja to ne nalazim ovdje: http://www.hzz.hr/docslike/Jednokrata_isplata_NN.pdf Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
brankokt odgovoreno: 7. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 7. studeni 2010. Pozdrav! Imam pitanje vezano za obrt i jednokratnu naknadu sa zavoda. 1.9.2010. otvorio sam obrt i nakon mjesec dana na žiro račun mi je uplačena jednokratna naknada za samozapošljavanj sa zavoda u visini 15000kn.Dali ta naknada ide u promet obrta.Ako je mjesečni promet 6000kn to je 72000kn godišnje i nemoraš biti u sustavu PDV,a ako se naknada računa to je 87000kn i moram u sustav PDV.Obrt za sada nije u sustavu PDV. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ultra odgovoreno: 11. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 11. studeni 2010. Da, sukladno čl.18.Zakona o porezu na dohodak i čl.31. Pravilnika, novčana sredstva primljena od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na ime sufinanciranja novozaposlenih radnika i potpore samozapošljavanja smatraju se poslovnim primicima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
stampika2 odgovoreno: 12. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2011. -ostao sam bez posla,imam pravo na naknadu,ali me zanima da li naknadu za samozapošljavanje može ostvariti obrtnik koji bi me zaposlio,tj. da ne moram otvarati svoj obrt nego da budem njegov zaposlenik Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ultra odgovoreno: 12. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2011. Ne, samo Vi otvaranjem obrta možete iskoristiti naknadu za samozapošljavanje. Obrtnici koji zapošljavaju radnike mogu tražiti novčanu potporu putem Mjera sufinanciranja zapošljavanja HZZ-a ali ne mogu iskoristiti Vašu naknadu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
JurajZG odgovoreno: 17. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 17. siječanj 2011. Ako ste otvorili obrt i želite zaposliti nezaposlenu osobu kojoj je to prvo zaposlenje a na burzi je minimalno mjesec dana, možete dobiti bespovratnu potporu u visini od 25.000 kn, koju ćete dobiti jednokratnom uplatom na žiro-račun i vodi vam se kao primitak. Ja sam prošle godine tražio i dobio tu potporu. Za ovu "jednokratnu isplatu" nisam ni znao. Mogu li to ikako tražiti ove godine? Ako ne, postoje li još kakve potpore? Unaprijed hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ultra odgovoreno: 17. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 17. siječanj 2011. Postoje različite Mjere sufinanciranja zapošljavanja radnika. Dakle, to ne mora biti samo osoba koja se prvi put zapošljava već i osobe koje su dugotrajno nezaposlene,invalidi itd. Jednako tako niti jednokratni iznos sufinanciranja nije jednak.On ovisi koju Mjeru koristite i na koju stručnu spremu zapošljavate osobu. Svake godine HZZ donosi nove Mjere (kraj veljače-početak ožujka) koje se koriste kroz cijelu tekuću godinu. Ovdje je link na Mjere HZZ-a za 2009/2010. : http://www.hzz.hr/default.aspx?id=5959 U kontaktu sa HZZ-om saznanja sam da se ovogodišnje Mjere neće bitno razlikovati od prethodnih. Svake godine možete koristiti Mjere, naravno, ukoliko udovoljavate i određenim uvjetima (HZZ će tražiti DOH, rekapitulaciju primitaka i izdataka, potvrdu porezne uprave o nepostojanju poreznog duga, BON-2), ukoliko je sve navedeno prihvatljivo (niste gubitaš,nemate blokade žiro rn.,nemate porezni dug) odobriti će Vam Mjere. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
smokva3 odgovoreno: 26. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 26. siječanj 2011. da se nadovežem na ovu temu,,ove godine u 12 mj, navršavam 55 godina i imam 29god i 6 mj radnog staža(žena sam ).Od zavoda za zapošljavanje primam naknadu od 1200,00 kn. I to već 10 godina,,svaki mjesec se prijavljujem. Pitanje: po novom mogu u prijevremenu mirovinu 2012 u 6 mj ali mi fali 1 god staža. Muž mi ima obrt,,, kad bi me on zaposlio imam li ja ili on pravo na kakvo sufinanciranje, ,,,, Kad bih čekala starosnu mirovinu,, na naknadu zavoda imam pravo do 60 godina starosti ili stjecanje uvjeta za mirovinu. U starosnu mirovinu mogu sa 62 godine ,, a na naknadu do 60 godina,,,,, a kaj od 60god do 62 god ????? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MaryMary odgovoreno: 30. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 30. travanj 2011. ultra je napisao: Da, sukladno čl.18.Zakona o porezu na dohodak i čl.31. Pravilnika, novčana sredstva primljena od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na ime sufinanciranja novozaposlenih radnika i potpore samozapošljavanja smatraju se poslovnim primicima. Da li to znači da se na dobiveni iznos plaća porez? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dss32 odgovoreno: 28. veljača 2012. Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2012. Poštovan U tvrtci u kojoj sam radio dobo sam otkaz ugovora o radu (bio je na neodređeno) kao tehnološki višak.I sada bi se trebao prijaviti na hzz i ako imam 13 god. radnog staža koliko dugo mogu biti na hzz da primam naknadu?Dali mogu iskoristiti naknadu za samozapošljavanje i otvoriti obrt.Ako mogu kakve dijelatnosti mogu registrirati(npr.ugostiteljstvo,trgovina,pokretna trgovina,cestovni prijevoz)?Dali to mogu biti samo vezai obrti ili mogu biti i slobodni?HVALA! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marija-ana odgovoreno: 2. ožujak 2012. Dijeli odgovoreno: 2. ožujak 2012. tu možete, za početak, pronaći puno korisnih informacija i FAQ-odgovora http://portor.mingorp.hr/ a možete se i osobno ili telefonski javiti nadležnoj Službi za gospodarstvo Ureda državne uprave ili Grada Zagreba s pitanjima o postupku registracije, obrascima, dokazima itd. za sva pitanja glede poslovanja: http://www.hok.hr/cro/savjetodavna_sluzba_062_000_026 obrtnička komora je predstavničko i zastupničko tijelo obrtnika, njima se plaća komorski doprinos - iskoristite njihovo postojanje Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
stema2007 odgovoreno: 22. veljača 2013. Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2013. Može jedno pitanje? Da li obrtnik sa dugom državi (mirovinsko, zdrastveno za sebe ne za radnike, za radnike je sve uredno podmireno) ima pravo na naknadu za zapošljavanje dugotrajno nezaposlene osobe sa HZZ-oa? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.