Jump to content

Porezna prijava,porezna olakšica- hitno!


jabuka

Preporučene objave

Rastavljen sam i budući imam 2 djece studenata, za koje redovno plaćam alimentaciju, poreznu olakšicu dijelim sa bivšom suprugom svaki po 50%. Prije par dana zvali su me iz porezne uprave jer mi je porezna prijava nepotpuna. Naime, fale potvrde fakulteta da su mi djeca redovni studenti. Budući mi djeca to ne žele dostaviti postoji li zakon po kojemu bi fakulteti tu potvrdu morali dostaviti meni na moj zahtjev?

Hvala uaprijed na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obiteljski zakon

Članak 210.

(1) Roditelji su dužni uzdržavati punoljetno dijete koje se školuje u srednjoj školi odnosno pohađa sveučilišni ili stručni studij u skladu s posebnim propisima, te redovito i uredno ispunjava svoje obveze.

(4) Roditelj djeteta iz stavka 1. ovoga članka ima pravo od djeteta, nadležnih tijela i pravnih osoba tražiti i dobiti podatke o djetetovom obrazovanju odnosno zaposlenju.

 

Vaša djeca ne moraju biti redovni studenti da bi imala pravo na uzdržavanje od vas, već moraju svoje obveze izvršavati uredno i redovito. Izmjena je na snazi od 1.1.2008.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija