Jump to content

porez na nekretninu i zastara?


LaDiDa

Preporučene objave

Pozdrav! Trebala mi jedna informacija, puno bi mi pomogli! Naime porez za stan je poreznoj upravi prijavljen 15.4.2004. godine. Od tad nam se niko sa poreznog nije javlja. I danas je doslo porezno rjesenje da treba platiti porez. Gledam sad u porezni zakon koji kaze da je zastara 3 godine, a apsolutna 6. Da li moj slucaj pada u zastaru? I ako je, sta mi je dalje ciniti? Zaliti se i izjaviti da je doslo do zastare il uputiti prigovor, kome?

Unaprijed zahvaljujem, puno bi mi pomogli!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

(1) Pravo poreznog tijela na utvrđivanje porezne obveze i kamata, pravo na pokretanje postupka naplate poreza, kamata i troškova ovrhe te pravo poreznog obveznika na povrat poreza, kamata i troškova ovrhe zastarijeva za tri godine računajući od dana kada je zastara počela teći.

 

(3) Zastara prava na utvrđivanje porezne obveze i kamata počinje teći nakon isteka godine u kojoj je trebalo utvrditi porezne obveze i kamate.

 

Dakle, ako je porezno tijelo saznalo za poreznu obvezu dana 15. travnja 2004. godine, zastarni rok je počeo teći sa 01.01.2005. godine, te je 01.01.2008. godine nastupila zastara prava poreznog tijela na utvrđivanje porezne obveze. Naravno, to u slučaju da porezno tijelo nije ničim prekinulo relativnu zastaru (dostavljen neki akt, opomena ili poziv vezano uz navedenu poreznu prijavu).

Ukoliko nisu prekinuli zastarni rok, vi možete podnijeti žalbu na porezno rješenje, te se pozvati na zastaru po gornjim odredbama Općeg poreznog zakona. (čl. 94 OPZ-a).

Trebalo bi biti ok. Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija