Jump to content

Zemljiste od bake i djeda za koje nisam znao


ratkec

Preporučene objave

Igrom slučaja doznao sam da su moj djed i baka (koji su poginuli, 1943 godine za vrijeme II sv. rata) vlasnici jedne parcele u Zagrebu od nekih 300 m2. Izvadio sam u katastru i u gruntovnom izvadak tog zemljišta i još uvijek se vodi na njihovo ime i prezime. Kada sam otišao pogledati tu parcelu na njoj su bili radnici i gradili su prema ugovoru s gradskom četvrti maleno igralište. Obavijestio sam investitora, koji se tamo zatekao, da je to zemljište od mojih djeda i baka, te se uputio u mjeseni odbor (mjesnu četvrt) gdje su ostali zatečeni kada sam rekao da su to mi djed i baka vlasnici parcele na kojoj se vrše neki radovi. Pokazao sam im listove osmrtnica, te su svi radovi prekinuti i stavljena je žuta traka oko zemljista.

Osim mene imam brata i sestru koji su također pravni nasljednici ove parcele, ali za sada još o tome ne znaju ništa.

Ono što mene zanima.

Kako da uknjižim takvo zemljiše na svoje ime i prezime i kako zatražiti investitora da ukloni ono što je do sada izgrađeno i da li smijem takvo zemljište ograditi ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Super hvala.

To sam provjerio i to je ok.

Ali nije na žalost to sve... Naime parcela nije velika, ukupno je to oko 400 m2, ali osim mojih bake i djeda na parceli u veličini od 1/3 je i još jedan nepoznati vlasnik, a svi susjedi okolo ne znaju o kome je riječ. Niti nitko ne zna tko je to.

Pretpostavljau da je neka starija žena, koja je davno umrla, a da njezini također ne znaju da je imala neku zemlju, ako su uopće u Hrvatskoj. To pokušavam sada doznati, jer ta žena ima u vlasništvu dosta parcela oko naše (ja ju već zovem tako).

Lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija