Jump to content

dug obrta za mirovinsko, zdravstveno,...


anonimno

Preporučene objave

Poštovanje!

 

Otvorio sam obrt nakon što sam dobio otkaz (usput, nisu mi ni isplaćene plaće za zadnja 4 mjeseca). Zbog ugovora i usmene prijetnje tog poslodavca kako ne smijem poslovati u toj struci, ostao sam samo na tom prvom koraku otvaranja. Nisam otvorio račun, nisam uzeo zdravstvenu (izbjegavao liječnike ovih godina... :-)) Prošlo je od tad podosta, nagomilalo se duga, ovih dana počinjem raditi kod novog poslodavca, te mi prestaje i daljnje zaduženje za doprinose, već idem na dohodaše (poslodavac plaća doprinose).

 

Stiglo mi je rješenje za ovrhu, a kako nemam imovine, ostat će jedino plaća kod novog poslodavca od koje se država može namiriti. Dug je velik, kamate su velike, a kako ću biti na minimalcu, ono što oni legnu će jedva pokrivati kamate. Planiram dignuti kredit koliko mi banka dopusti, ali teško da će pokriti više od pola duga.

 

Pitanja:

Imam li ikakvih izgleda na smanjenje duga?

Imam li ikakav pravni temelj za žalbu (slabo se kužim, ali sve nabrojano je valjda pravomoćno)?

Imam privatnu kaznu koju plaćam u proračun još par mjeseci. Da li to može biti temelj za odgodu lijeganja na plaću tih daljnjih par mjeseci?

Ako uspijem kreditom pokriti pola ili dio duga, na koji način mogu naplatu ostatka duga odgoditi za neko vrijeme dok se financijski ne stabiliziram?

 

Ostatke pitanja možete i sami zamisliti... :-)

 

Srdačan pozdrav,

optimist

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija