Jump to content

pogriješo pa pitam???


Kasbar

Preporučene objave

Bivša djevojka je ostala trudna,iako se ja sa tim nisam

složio,odluka je njezina iako nema ni uvijete,niti ima predodžbu što sve dijete u životu nosi,ukratko alimentacija je stvar koja me čeka. Radim u državnoj službi i sa dodaima primam 6000 do 7000 kn ovisno koliko imam prazika,noćnih i ostalo,imam svoju nekretninu i posjedujem auto. Znam da odluke donoso czzs,da li mi netko iz iskustva u grubo reći iznos koji ću plaćati i da li moram zaštiti nsvoju imovinu jel sam sa puno rada to zaslužio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svoju "grešku" kako je nazivate po odluci suda eventualnoj bi mogli plaćati okvirno 1000 kn mjesečno,a ako vas zdrav razum prosvjetli pa kad se zaljubite u svoju "grešku" dat ćete joj sve i kuću i auto i plaću i nećete razmišljati kako će vam jedno dijete koje nema pojma o ničemu nešto odnjeti.

Ako ne želite da greška ima pravo na vašu imovinu,kad se rodi nemojte je priznati kao svoju!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nemojte ju priznat kao svoju?!??

 

ionako se moze traziti utvrđivanje ocinstva sudskim putem. kad se to dokaze, dijete bude povjereno jednom roditelju, drugom ce se odrediti susreti i druzenja te iznos za mjesecno uzdrzavanje ovisno o potrebama djeteta.

na placu od 6-7 000 kuna, iznos od 1000 kuna je skoro pa minimalan, ali na njega mozete racunati ukoliko dijete ne bude imalo neke posebne potrebe ( npr. zdravstvene).

 

dok se obveznik uzdrzavanja ne dovede u situaciju da drugi roditelj u ime maloljetnog djeteta trazi ovrhu zbog neplacanja uzdrzavanja, onda nema ni brige o nekretninama i pokretninama na koje bi se eventualna ovrha mogla odnositi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako nisi želio djete

i djete smatraš greškom

nemoj priznati djete i traži da se napravi dna

tek ako se dna postupkom dokaže da je djete(greška) ipak tvoje negine ti plaćanje alimentacije .

 

greške su slatke dok su mali ali kad narastu znaju biti zajebani da boli glava.

uživaj dok je greška mala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpis majke vam za to neće nikad trebati.

Ali, ovisi i kako se planirate ponašati u odnosu na obvezu koju ćete prema djetetu imati u budućnosti, jer "tko izbjegavanjem zaposlenja, mijenjanjem radnog mjesta, mjesta boravka ili prebivališta, otuđivanjem imovine ili na drugi način izbjegava davanje uzdržavanja za osobu koju je na temelju ovršne odluke ili sudske nagodbe dužan uzdržavati ili tko odbija izvršenje takve obveze, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora (...)", ako je dijete ili maloljetna osoba u pitanju 3mj-3g, a "primjenjujući uvjetnu osudu sud može počinitelju postaviti uvjet da isplati dospjele obveze i da ubuduće uredno ispunjava dužnosti uzdržavanja" (pri tom nikog previše ne bi zanimalo otkuda biste smogli dugovani iznos u vrlo preciznom roku). Tako da vas možda ne bi previše spasilo u nekom kasnijem eventualnom slučaju povrede dužnosti uzdržavanja...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija