Jump to content

zastara na sporedna potraživanja


stravaxx

Preporučene objave

spor se vuče već 17 godina. namirivali se autima, ovrhama i tko zna čime i ostalo još nekih 20 000 kuna. promijenili tri ovrhovoditelja, svaki od njih se namirio i dug ostao. i prolaze godine, no svakih 6, 7 godina novi ovrhovoditelj ponovno pokreće tužbu i sve izpočetka. glavnica je tu, no što je s kamatama i raznoraznim troškovima. naime, konačno je posljednji ovrhovoditelj naveo da je ukupni dug sada astronomskih 17 000 eura i to je to. bez ikakvih taksativnih stavki. zanima me jel to moguće i da li nije ovrhovoditelj ipak trebao taksativno navesti po godinamma, kamate, troškove i što li sve tu nejde sa stvarnim brojkama a ne samo suma sumarum, i da li postoji nekakva mogućnost zastare na potraživanje za kamate... hvala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije nužno isto navesti u prijedlogu za ovrhu, odnosno u samom rješenju se samo naznačuje dospijeće pojedinih tražbina te stope zt. kamata, iako ni to nije nužno da bi isprava bila podobna za ovrhu. Obračun zt kamata je uglavnom bio na tijelu koje je ovrhu i provodilo, a odsada će za isto biti iskljčivo nadležna FINA.

Ukoliko smatrate da pojedini dijelovi prijedloga / rješenja nisu valjani, upustite se u spor.

Kamate zastarijevaju u roku od 3 godine, ali kod Vas je vjeovatno sporno i to koliko je dio glavnice otplaćen, a na što točno teče kamata.

Trebali biste ovo riješiti s pravnim stručnjakom.

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija