Jump to content

Smanjenje alimentacije


BlackRose

Preporučene objave

Imam pitanje vezano uz plaćanje, odnosno ne plaćanje alimentacije. Prijatelj se razveo dogovorno sa suprugom no ona je tražila alimentaciju za 2 mld djece u iznosu od 2200kn. On je na raspravi naveo da mu plaća jedva prelazi traženu svotu no sud ju je prihvatio. Bivša supruga sada prijeti kako nije dobila još uplatu i da će ga tužiti zbog neplaćanja. Zanima me dali se on može žaliti ako dođe do toga i tražiti smanjenje iznosa iako je to već pravomoćno donešeno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Jer mu je rečeno da je donešen iznos alimentacije već sudski najmanje dozoljen za djecu te dobi"

bez obzira na ovo on je imao pravo na žalbu.

On sada mora uplaćivati alimentaciju na temelju tog pravomoćnog rješenja.

Može predati prijedlog sudu za smanjenje alimentacije, ali će jako dobro morati obrazložiti taj prijedlog i opet sa neizvjesnim završetkom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dali bi se moga smanjiti visina alimentacije jer je otac plaćao tu ovrhu sam a trebali su oboje. on ima primanja od 5500kn, ali s ovrhom i kreditom koji su zajedno digli on plaća alimentaciju za još jedno dijete i još k tomu živi u podstanarstvu. mislim da je iznos od 2200kn za 2mld djece prevelik za njegove mogućnosti. normalno da im želi pružiti sve što im je potrebno ali nažalost nije u takvoj mogućnosti. majka radi, prima dječji doplatak, živi sa dobrostojećim roditeljima a 2200kn joj je bilo i premalo da traži. otac je kupovao djeci sve što im je trebalo kad je mogao i davao novac a majka je zatečena da taj novac uopće ne troši na djecu nego na svoje potrebe. zbog tih razloga ali i nemogućnosti isplate tražene alimentacije zanima me dali postoji neki način da se visina iste smanji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gledajte nitko nije vidovit da zna dali će mu se alimentacija smanjiti, ali ste sada naveli neke nove momente koje niste prije.

Prije svega alimentacija je pravo djeteta i nemojte miješati alimentaciju sa ovrhama i ratama kredita jer ovo drugo otac treba rješavati u drugom postupku.

Naveli ste da otac uzdržava još jedno dijete, u tom smjeru neka ide njegov prijedlog za smanjenjem alimentacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija