Jump to content

dorh- prijava zbog onemogućavanja susreta


marlino

Preporučene objave

može li dorh 2 kaznene prijave od 2 stranke spojiti u jedan predmet?

1. stranka prijavljuje majku djeteta zbog onemogućavanja susreta i psihičkog zlostavljanja dj. i nepoštivanja sudskog rješenja+ CZSS i voditelja nadzora zbog zlouporabe položaja i neobavljanja služb. dužnosti+ nepoduzimanja mjera za zaštitu prava i interesa djeteta

2. stranka prijavljuje majku djeteta zbog onemogućavanja susreta mlt. djeteta s polubraćom te nepoštivanja rješenja suda

 

dorh podigne optužni prijedlog zbog nepoštivanja rješenja suda u oba slučaja, drugo nigdje ne spominje(psih. zlostavljanje...)

protiv CZSS i nadzora odbačena prijava temeljem lažnih izjava navedenih, a bez obzira na dokaze(koji dokazuju da CZSS i nadzor lažu) koje je oštećeni prethodno dostavio prilikom prijave istih.

 

dorh rješenje šalje na netočnu adresu(koja nikad nije bila adresa niti jedne stranke), pa je rješenje preuzeto tek prije nekoliko dana.

stranka 1 i 2 dobivaju potpuno ista rješenja pa se tako stranci broj 2 navodi da je protiv czss odbačena prijava kao i sadržaj izjava istih iako stranka 2 nema veze s tom prijavom.

uglavnom sve prijave su se vodile pod jednim brojem iako su stranke odvojeno prijavljivali???Moram naglasiti da se tražilo od djelatnice dorh objašnjenje koje je ista odbila dati a potom pozvala zaštitara, radi čega je zakazan termin kod šefice iste...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo mi je čudno ovo spajanje postupaka od dorha.

Svakako su 2 kaznene prijave MORALE biti evidentirane u upisniku kao različiti postupci. Kako i gdje su podnesene ove kaznene prijave?

 

U zakonu o kaznenom postupku nalazim da je sud taj koji odlučuje o spajanju postupaka ako je npr. ista osoba okrivljena za više kaznenih djela (čl. 25).

 

Kako i mene interesira ova tema molio bih sve koji imaju kakve korisne informacije da ih sa nama podjele.

 

Moderatori, možda premještanje teme u kazneno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo prema riječima državne odvjetnice u zd.oni nisu u ničemu pogrišili pa čak ni to što je isto rješenje za obje stranke iako jedna od istih nije ni prijavljivala czss.

 

"ako niste zadovoljni radom služb. dorh, podignite protiv iste kaznenu prijavu"

"ako ne imate pravo podnijeti istražnje radnje županijskom sudu ili optužni prijedlog općinskom sudu"

 

oni navodno mogu spajati predmete

 

nadalje nisu dužni omogućiti očitovanje oštećenicima(strankama),već na temelju svoje procijene mogu odlučiti o podizanju optužnice ili ne.

 

danas im je dostavljeno pismeno očitovanje na netočne navode osumnjičenika, što za njih ne vrijedi s obzirom da je doneseno rješenje o odbačaju kp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija