Jump to content

Napokon posao?


slavery

Preporučene objave

Evo nakon skoro godinu i osam mjeseci dobio sam ponudu za "posao".

Naravno nije u struci ,trebao bih ići po kućama i stanovima te prodavati sistem mreža sestrinske firme NEMA REKLAME.

Znam da je ponižavajuće, jer sam drugi najbolji student,stipendist,imam Pravosudni,ali u bezizlaznoj sam situaciji.

A 27.9. mi je zadnji dan za odgovor.

 

Sramotno!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi kolega, strašno mi je žao zbog vas i iskreno suosjećam s vama jer sam i sama u istoj situaciji, doduše nemam pravosudni ali nigdje ne mogu ni steći uvjete jer sam već godinu dana doma i nikako da nađem posao...

Ne znam što reći, osim da se držite i da znate da niste jedini..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko se ne radi pod prijetnjom i prisilno, ne postoji ponizavajuci posao kad se radi s ljubavlju, dostojanstveno i postovanjem sebe i drugih.

 

Svaki posao moze biti kreativan i inovativan, to ovisi samo o nama, jer se u svakom poslu nesto moze poboljsati, novo nauciti ili primijeniti, te upoznati ne samo nove ljude nego i samog sebe.

Znam za slucaj osobe koja s velikim ponosom cisti ulice i prezadovoljna je obavljenim poslom tj. ljepotom bez ijednog papirica ili opuska koja iza nje ostaje.

A znam i za slucaj osobe koja je donedavno kao financijski analiticar zaradjivala 40.000 € mjesecno i dala je otkaz jer se osjecala se bijedno, ponizeno i iskoristeno morajuci potvrdjivati netocne analize koje su stizale „odozgora“ za potrebe svjetskih burzi i spekulanata...

 

Zelim Vam i vjerujem da cete i na tom poslu biti ne drugi, nego prvi i da cete se uskoro sresti sa zeljenom srecom i zadovoljstvom!

 

:palac::palac::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono sto je sramotno u ovoj tuznoj prici je da fakulteti ne promoviraju svoje najbolje studente i ne organiziraju burze zaposljavanja po zavrsetku studija nego tako ostavljaju, cak i stipendiste, potpuno prepustene sebi samima na milost i nemilost trzisnim uvjetima!

 

To je potpuno nerazborito i ako je to zaista tako, trebalo bi hitno promijeniti.

 

Odakle poceti? Mozda bi Legalis i HOK mogli kreirati adekvatnu platformu koja bi u suradnji s pravnim fakultetima dodjeljivala nagrade u obliku brzog zaposljavanja najuspjesnijih studenata? Ne mogu vjerovati da u RH ne postoje institucije i odvjetnicki uredi koji ne zele zaposliti najbolje studente...

 

:-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost tako je.

Čak i ovi iz Zaklade zlatko Crnić (a svi ama baš svi njihovi stipendisti su se zaposlili i to apsolutna većina na elitnim radnim mjestima) mi ne žele pomoći već me sramotno ignoriraju,iako su mi baš oni dodijelili stipendije.

ja sam na rubu eksplozije i najradije bih kao ona nezaposlena doktorica kemije javno zapalio svoju diplomu.

Na rubu sam eksplozije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi kolega nema ništa sramotno u radu, znam nije ono za što smo se školovali, al barem radiš, ja sam isto diplomirana pravnica , koja također bezuspješno traži posao u struci( za kojeg mi se čini da ga nikad ne ću naći). Znaš šta sam našla i šta radim - prodajem banane :) radim u vočarnici za crkavicu od 70 kn dnevno(bez prijave naravno)jer nešto moram raditi i nećim platiti režije. Ja bih na tvom mjestu prihvatila bilo koji posao koji mi se nudi i radila, od sjedenja kod kuće nemaš ništa, a ovako nikad neznaš koga ćeš i gdje upoznat. Ja svim mojim kupcima kukam kak sam dipl. pravnica koja traži posao na sve strane i koja se ne stidi raditi bilo šta, pa ko zna možda mi neki kupac bude i odvjetnik. :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, žalosno je da je to tako... čuj, možda bi bilo dobro da prihvatiš taj posao, čisto zbog nekih novaca, a tražiš i dalje posao u struci, naći češ ga prije ili kasnije :palac:

 

A kao što kaže kolegica Sasa, nikad ne znaš što ti život donosi tj. možda sklopiš kakvo poznanstvo koje ti omogući neki normalniji posao, samo hrabro!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija