Jump to content

Hitno potreban savjet!


velebit0808

Preporučene objave

Pozdrav, ispricavam se adminima foruma ako sam falio mjesto foruma gdje da trazim pomoc, stvarno sam ocajan i na rubu zivaca...! Susjed koji je ujedno i brat moje supruge ometa nas posjed, a mi nemocni trazimo bilo kakav vas savjet!Nazalost, nisu u dobrim odnosima, ali to je neka druga prica. Dvije nekretnine, svako vlasnik svoje 1/1, na kojoj se nalaze obiteljske kuce, brat nema parkirno mjesto te na sestrino uredno parkira,papking je sastavni dio dvorista, to jest nekretnine moje supruge, nekretnine su omedjene zidovima, sa papirima je potpuno sve uredu, ne znamo na koji nacin da rijesimo problem. Kad nas nema on parkira, zvali smo policiju, oni kazu da je to privatni posjed i da sudom rijesavamo, meni to zvuci nevjerovatno, ne mogu vjerovati da vam neko moze u posjed ulaziti i da se ne moze to trenutno sprijeciti! Shvatim ako vam netko osteti posjed da pozovemo policiju, zavisno o steti da potrazujemo naknadu pomocu suda, privatno ali da netko ostavi auto u mom dvoristu, ogradjenom i s papirima i da ga ja nemogu sprijeciti ili na neki nacin udaljiti vozilo nikako nemogu shvatiti! Sada smo stavili lanac, tako da kad odemo na posao parking, tj. dio naseg posjeda ce biti omedjen prema cesti debelim lancem i lokotom, on moze uci i parkirati samo tako da razbije lanac ili lokot i onda parkira! Sta nam je ciniti?! Hitno nam treba vase misljenje! Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško je bilo što reć, jer nema skice pa si ne mogu doćarati kako to u stvarnosti izgleda !

 

Nejasno mi je ovo "dvije nakretnine svaki 1/1 ".

 

To je jedno veliko dvorište na kojoj su dvije kuće ?

 

Prvo probajte svoje dvorište ograditi, i to ciglenim ili sličnim čvrstim zidom (paziti da ne uđete u njegov dio, radije maknuti se 10 cm od međe u svoje nego da 1 cm uđete u susjedovo!!

 

Ogradite, postavite vrata / lesu za auto !

 

Ako nastavi, tada tužba za smetanje posjeda i to je to !

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nekad davno je bio veliki posjed koji je kod diobe podjeljen u dvije samostalne cestice, katastarski, gruntovno i svako je vlasnik svoje cestice, nema nikakve veze jedan s drugim! Znaci supruga ima vlasnicki list svoje cestice u vlasnistvu 1/1, i na toj cestici susjed pokusava parkirati automobil.( sve je ogradjeno osim mjesta gdje vozilo s ceste ulazi na posjed). Bili smo ponovno na policiji, mi sami trebamo braniti svoje, ili zvati njih, ako nam pokidaju lanac kojim smo zablokirali ulaz na nas posjed zovemo njih, oni naprave zapisnik, zamole susjeda da ukloni svoje vozilo, ako on nece policija zove "pauka" te o njegovom trosku automobil se uklanja! Sad treba vidjeti kako ce to u praksi funkcionirati! Zanima me kakva su nase mogucnosti ako pauk nije u mogucnosti ukloniti vozilo( tezina, velicina itd..) ili ni nije vozilo, primjer susjed vam u dvoriste iskipa 5m3 pijeska, cigli...! Kao se u rijesavaju ovakve nebuloze!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa kažem, ako postoji prolaz u ogradi, a taj prolaz služi da ulaz (kolni ulaz u vaše dvorište), tada taj ulaz zatvorite lesom (tak se tu kod nas veli) vratima, kliznim, klasičnim na otklon lijevo i desno, i zaključavajte i slično.

 

Ak provali da se parkira, tada zovite policiju da napravi zapisnik da je izvršena provala u dvorište, oni pozovu pauk, on ga digne.

 

Na temelju toga (recimo dva slučaja), prvo pisano (preporučeno sa povratnicom) pozovite susjeda ne prestane sa smetanjem posjeda.

 

ako se to ponovi (policijiski zapisnik ponovo) tada tužba na smetanje posjeda.

 

U toj tužbi tražite utvrđivanje da je do smetanja došlo (to neće biti sporno jer imate zapisnike policije), i tražite da se ubuduže suzdržava od daljnjeg smetanja.

 

Kada dobijete presudu pravomoćnu u svoju korist, ako ponovi, tada ponovo zapisnik policije i ponovna tužba, uz traženje kazne zbog smetanja.

 

Znam da je glupo, ali tako ide.

 

Nadalje, vi imate pravo i na samopomoć , tj. ako vidite njegov auto, vi ga možete izgurati na cestu, pazeći da ga ne oštetite i da ga ne ostavite na cesti na način da ometa druge sudionike u prometu ili da se tako ostavljen ne ošteti. No to je malo teže jer je auto (to je prirodnije za smetanje stana, da izbacite stvari i osobe koje smetaju posjed stana).

 

Ako želite pravno , gore je opisani postupak.

 

I naravno , angažirati odvjetnika jer to je stručan posao.

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija