Jump to content

povrat pristupa tavanu


martinabarci

Preporučene objave

Poštovani,

 

Zanima me da li je ikako moguće dobiti povrat pristupa tavanu ukoliko investitor taj prostor prenamijeni u poslovni prostor za sto nema suglasnost stanara i na taj nacin onemoguci pristup tom tavanu. Mislim da je bitno napomenuti da građevina nema građevinsku dozvolu iako se prodavač pozivao se na nju u kupoprodajnom ugovoru, a ona nije postojala niti u trenutku primopredaje stana.

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mogu vjerovat da nema građevinsku dozvolu? Kako ste kupili stan i uknjižili se za vlasnika posebnog prostora (stana).Da li je napravljeno etažiranje građevine? Međuvlasnički? Tavan da li jel suvlasništvo stanara -zajednički prostor? Provjerite da li građevina ima građevinsku dozvolu i da li je sagrađena u skladu sa izdanom dozvolom (projektom). Obavjestite građevinsku inspekciju, zaustavit če radove te če morat sve vratit u prvobitno stanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U kupoprodajnom ugovoru je bilo navedeno da građevinska postoji ali nije, mi nismo znali da nas lazu. Tek nakon sto su se svi ljudi uselili u svoje stanove se građevinska ishodila. U kupoprodajnom pise da je tavan u suvlasnistvu stanara. Kad je investitor isao izvadit gradevinsku napisao je na nacrt da tavan nije u suvlasnistvu stanara, izgradio si zasebno stubiste i ulaz, a stanarima zabranio korištenje tavana. Etaziranje nije provedeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svakom slučaju treba provjerit sve od lokacijske i građevinske dozvole. Izvedbenog projekta. Tehničkog pregleda zgrade (uporabne dozvole). Potvrde o zasebnim i zajedničkim prostorima. Posjedujete li vlasnički list i što piše u njemu? Koliko stanova je u zgradi ? Da li imate i toliko satova od HEP-a plus jedan za zajedničku potrošnju? Nisam odvjetnik več investitor i građevinar pa znam iz iskustva da je dosta mojih kolega gradilo u podrumu ili tavanu stanove koji nisu prikazani kao stan več kao neki zajednički prostori a u tom slučaju bi imali struju sa zajedničke potrošnje. Ako ste u kupoprodajnom navedeni kao vlasnici tog prostora imate pravo zahtjevat da vam isplati novčana potraživanja za svoj dio suvlasništva. POdnesite u tom slučaju tužbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija