Jump to content

Ovrha u Zagrebačkoj banci, ni oni neznaju odgovor


Bianced

Preporučene objave

Poštovani,

Nekada davno sam imao račun u ZB koji sam uredno zatvorio i na kojem mi i dan danas stoji da sam 0. No, sada dolazimo do problema...imao sam i mastercard koji nisam na vrijeme otplatio, a čija je naplata došla nakon što su mi zatvorili račun. ? Ok, kriv sam, ostao sam bez posla ali sam u međuvremenu našao drugi i dobio sam ovrhu koju sam u cijelosti isplatio zajedno sa javnobilježničkim troškovima i svim ostalim. No, oni mi nisu zatvorili račun, već su ga samovoljno ponovo otvorili te mi nabili kamate koje su veće od glavnice.

A sada ide priča u cijelosti. U mjesecu siječnju 2008. dobio sam ovrhu, a koja je dospjela na moje ime u tvrtki u kojoj radim na iznos od 47.000 kuna po mastercardu s time da je solidarni ovršenik koji je napravio dug, učestvuje u tom iznosu od 40.000 kuna. Moje knjigovostvo je u dogovoru sa bankom i javnobilježničkim uredom dogovorilo isplatu duga u jednakim iznosima do potpunog podmirenja duga s time da ih ja u cijelosti isplatim. Nakon što sam u potpunosti isplatio dug, na moje inzistiranje u njihovim poslovnicama da mi daju potvrdu da više nemaju potraživanja prema meni, banka mi govori da sam im još dužan isti iznos na ime kamata. Već me nekoliko dana šeću između svojih poslovnica, zvao sam već 1M telefonskih brojeva, i nitko mi nemože dati konkretan odgovor već mi svi govore da je ovo ''prvi'' slučaj i da neznaju kome da me pošalju. Hodam kao magarac, razgovaram se njihovim 'kvazi' stručnjacima, provjeravaju me na sve strane, jedni mi pričaju da su to kamate, drugi mi kažu da je to dužan solidarac, treći mi vele da je nešto krivo proknjiženo, a ja sam već luuuuuuud među njima.

Mogu Vam skenirati moje uplate, mogu Vam poslati ovršno riješenje jer sam i ja i moj solidarac dobili isti iznos.....47K kuna koje glase na moje ime; a ne 47K ja i 47K ona....sve glasi na mene; jedan iznos....ne dva..., mogu Vam dati njihove email odgovre koji se razlikuju od maila do maila...

 

 

Samo Vas molim za pomoć jer me terete da im još jednom otplatim sve.

 

Srdačan pozdrav

 

p.s. Danas sam imao razgovor sa 'direktorom' poslovnice koji nema pojma o poslu koji radi, u tri minute na jedno moje pitanje dao mi je tri kontradiktorna odgovora..prvi puta je to kamata, drugi puta je to solidarac, treći puta je kriv bilježnik.....ali najjači odgovor je bio:::::Mi smo ZB, tužite nas, mi ne gubimo sporove......ma molim te......btw, razgovor je trajao jedno 60 minuta i on nažalost kao direktor poslovnice nezz ama baš apsolutno ništa....u ovom mom kaosu koji imam u glavi, ja ga žalim....a i sve njihove klijente

 

- moram Vam još napomenuti da nikakve obavijesti; niti stanje računa, niti dugovanja, niti opomene niti bilo što od ZB nisam dobio od zatvaranja računa a to je bilo početkom ovog milenija. Apslolutno ništa.

Dug sam otplatio još početkom 2011; pa valjda bi me netko obavijestio da sam im dužan toliko novaca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slučaj je prekompliciran i preko foruma bi bilo pre dugo objašnjavati koje sve radnje morate učiniti! Nađite nekog odvjetnika koji se bavim ovrhama, dajte mu uvid u svu dokumentaciju kojom raspolažete, nek "stisne" banku, sami nećete ništa postići samo će vas šetati! Bolje da date 1000 kuna odvjetniku nego da vam raste kamata za taj iznos dok vaš šetaju!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija