Jump to content

Ovrha HT-Hrvatski telekom


nezaposlena 3

Preporučene objave

Čitala sam puno na tu temu ali nisam naišla na sličan primjer pa molim mišljenje i ev.savjet.

Što napraviti kad HT zatraži ovrhom naplatu kamata u iznosu od 170,00 kn(tako stoji u izvodu iz poslovnih knjiga,u stavci iznosa računa stoji 0,0 i nije jasno na koji iznos se to odnosi,tj.kako je nastalo) Ako je postojao ili postoji dug-treba li ga jasno prikazati?Dobila sam to prošle godine,u 8 mjesecu i u tom smislu sam uložila prigovor tim više što telefon nije korišten.

 

Po tom mom prigovoru je postupak u tijeku i očekivala sam da ću biti pozvana u nekom roku.

 

Desilo se nešto što nisam očekivala,došao je novi zahtjev za ovrhu,prije par dana iz drugog javnobilježničkog ureda temeljen na izvodu iz poslovnih knjiga iz 2007 godine.

 

Dakle 2012 god.jedan odvjetnik zastupa,sad se pojavljuje drugi sa preciznim podacima ali u novom ovrš.postupku.

Riječ je o 6 god.starom dugu koji je po mom mišljenju trebao biti odmah prikazan ako nije riješen...tj.u izvodu iz 2012.god.je trebao biti jasno naznačen.

Hoću li morati zbog takvog načina sve platiti u duplikatu?

uređeno: od Mrljavac
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u zakonskom roku do 8 dana, po uputi o pravnomlijeku, uložiti žalbu

rješenje o vrsi pobijati u cijelosti .

pozvat se na zastaru potraživanja i litispendenciju (več se vodi postupak za istu stvar)

 

prije par dana ? to je prije dva dana . imašvremena za žalbu .

ako propistišizjaviti žalbu rješenje postaje pravomoćno i traženi dug se mora platiti.

 

kamate nemože naplatiti ako je plaćen dug(glavno potraživanje)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru,puno mi znači.Podigla sam to na pošti 31.1. a na koverti je datum 29.1. pa ne znam od kojeg datuma da računam.Napisala sam prigovor,navela sam Riješenje o ovrsi od 8 mjeseca i taj podatak o kamati bez naznake perioda i iznosa kao i ime odvjetnika koji je zastupnik HT-a,kao i to da iz ovog ureda nisam dobila nikakav dopis sve to proteklo vrijeme i da se pozivam na zastaru u cijelosti. Izraz "litispedencija"nisam znala do sad.

Nemam puno vremena a i nisam znala kome bi se obratila, a izgleda mi kao nešto jako loše...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

molim za pomoc, prije 20 dana sobijo sam od T-COMa ovrhu za neplaceni racun is 2012 drugi mjesec, e ovako,posto sam presao iz tcoma u optima telekom nisam prebacio user na optimu i koristijo sam i dalje njihov internet(t-com) i dok nisam nazvao i pitao sto to,onda su mi to rekli,,ali posto nisam htjeo intenet nisam user aktivirao kod optime,no uglavno ja sam otisao u T-com i trazio od djelatnice da mi izlista sve moje dugovanje prema njima i ona je to napravila naravno trazila je osobnu iskznicu,i ja sam navodno platijo dug u iznosu 223 kune,no 13.1 ove god mi dolazi ovrha od t-com u iznosu 996 kuna navodno nisam platijo dug od 168 kuna,i ako sam rekao djelatnici da mi SVE IZLISTA.otiso sam u savsku i rekao da imam ovrhu za neplaceni racun,i pokazao sam racun sto sam platijo navodno moj dug,i decko udje ukompjuter i kaze pa gospodine vi nemate duga nikakvog prema nam,,i odjednom zacudjeno lice djelatnika i culo se jaooooooooo,,,,,,,,,, i rece mi djelatnik pa djelatnica ocito nije vidjela sav vas dug..... jao meni.. i sad zbog njihove greske meni stigla ovrha o skoro 1000 kuna bas divno.kaj sada ulozijo sam zalbu na ovrhu,i T-COMu sam se zalio ali neznam sta dalje kako da to ispravim ja sam rekao da hocu da platim cijeli dug ne pola,molim pomoc.....zalio sam se u roku kojim je to predvidjeno. (8) dana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li mi neko može reći nešto o rokovima zastare za tel.račune.Pročitala sam negdje da je to 1 godina.Šta to znači ?Da li se to odnosi samo na slučaj da operater ne podnese zahtjev za ovrhom na temelju poslovnih knjiga unutar tog roka ?

Ako je zahtjev podnesen,znači li to da se može naplatiti za bilo koji broj godina..bez zastare?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zastarni rok je jedna godina od dospijeća računa. znači, ovrhovoditelj Vas mora utužiti u roku od godine dana od dospijeća računa, s time da morate gledati datum kada je ovrhovoditelj predao prijedlog za ovrhu javnom bilježniku a ne datum kada ste primili rješenje o ovrsi. Kada javni bilježnik po prijedlogu donese rješenje o ovrsi, zastarni rok je 10 godina od pravomoćnosti tog rješenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobila sam danas poziv na ročište u vezi prvog Ovršnog zahtjeva o kojem sam pisala,onog koji je došao 2012. u 8-om mjesecu.Zanimljivo je da ga je pokrenuo u ime HT-a odvjetnik iz Osijeka+ JB iz Slavonskog Broda.Poslovna knjiga..kamate 170,00 kn bez ičeg drugog određenog.

 

zanima me : 1.Moraju li oni donijeti na sud konkretne dokaze o tome na temelju čega je nastalo to potraživanje?

Nije mi jasno kako uopće može poslovna knjiga tako prikazati dugovanje tj.da li je to uopće u skladu sa zakonom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Imam novo pitanje.Pisala sam o tome da Telekom vodi sporove preko 2 odvjetnika za istu stvar.Uložila sam prigovor i između ostalog se pozvala na litispedenciju.Danas sam dobila od sudaRješenje o plaćanju sudske pristojbe u iznosu od 400,00 kn na koju mogu prigovoriti u roku 3 dana.Danas je petak,predpostavljam da bi trebala priložiti neki dokaz svojoj tvrdnji da to nisam u mogućnosti platiti jer sam nezaposlena,korisnik soc.pomoći radi bolesti,a i nemam imovine.Sve bi to trebala tražiti na općini,burzi,Uredu za soc.skrb. Što da radim?Mogu li poslati prigovor pa ove papire predati naknadno? Predpostavljam da imam prava na oslobođenje od sudskih pristojbi u svojoj situaciji..ili možda griješim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na rješenje o plaćanju sudske pristojbe uputiti žalbu,po uputi o pravnom lijeku (tri dana. ako je rješenje stiglo danas,žalbu dostaviti sudu u ponedjeljak)

od porezne pribaviti uvjerenje o imovnom stanju i dostaviti ga sudu, prije rasprave ili na raspravi na koju ćete pristupiti po primitku poziva.

 

žalbu uputiti odmah, bez dokaza.

dostavi će te ih kasnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

H v a l a Bovu! Žalbu ću uputiti,nema mi druge.Ne znam kako ću sve to izgurati bez odvjetnika..vidim da je protiv mene uključena moćna mašinerija.Uz Rješenje o pristojbi stiglo je i Rješenje u kojem se kaže da će se postupak nastaviti kao u povodu prigovora protiv platnog naloga.Spomenut je i onaj drugi odvjetnik koji je opunomoćenik HT-a ali kasnijeg datuma.Piše i na tom Rješenju da se mogu žaliti.Što da radim?Taj spor je prebačen ne drugi sud,uopće mi nije jasno zašto i za to imam ročište u 6-om mjesecu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Dakle,sad u 6 mjesecu sam imala zakazana dva ročišta...jedno u Gorici na Sudu 13.6.2013.,na koje odvjetnik nije došao a mene je sutkinja obavijestila da je povukao spor. Do danas 21.6.2013. nisam dobila nikakvo rješenje o tome.

Drugo ročište je bilo 17.6. na sudu u Zg..na kojem se pojavio isti taj odvjetnik.

Par dana prije toga sam dobila sa suda kovertu sa prilozima u kojim je i njegov podnesak u kojem navodi između ostalog da je točno da se vodio drugi postupak...ali radi drugih stvari,kao i to da nisam u zakonskom roku od 3o dana podnijela reklamaciju na račun.

Ne znam zašto se tako stvari odvijaju...jer linija nije aktivna od 9 mjeseca 2006 god...pa neznam koji je to "drugi" razlog za pokretanje novog postupka u 2012.god.

Ja sam na vrijeme podnijela molbu HT-u za obročnim plaćanjem duga jer se radilo o većem iznosu..jer sam mislila da je reklamacija nešto u čemu i tako ne bi uspjela.

Na moju zamolbu su sa dužom pauzom odgovorili negativno i ispričali se zbog toga što sam duže čekala na odgovor. I naravno...isključili su liniju. I predali sve Javnom bilježniku koji je to zaprimio u zakonskom roku od godinu dana,dakle 2007.god.....i poslao mi Ovrhu u 1.mjesecu 2013. Eto.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad sam došla na sud u Goricu i čekala raspravu...zapravo je nije bilo.Sutkinja me obavijestila da je dobila podnesak punomoćnika tužitelja 31.svibnja 2013.u kojem povlači tužbu u ovoj pravnoj stvari.

Naravno o tome mene nitko nije obavijestio...pa sam došla 13.6....bez veze.Obavijestila me da mi je Rješenje poslano. Još uvijek nije došlo.

Ono što mene smeta je to što se taj odvjetnik upliće i pojavljuje na ovom drugom ročištu,poslao je podnesak Sudu..a onda Sud meni..u kojem navodi moje "paušalne" tvrdnje o litispedenciji,jer taj drugi postupak je citiram.."za račun koji nije obuhvaćen ovim predmetom."

Pa ja sam onda lijepo na to... predala sudu kopije tog ovršnog riješenja+vjerodostojnu ispravu HT.a iz 2012.god + svoj prigovor. Sve to što je tu navedeno nema nikakve veze sa tim kako se može potraživati ni argumentirati potraživanje...bar ne onako kako je rečeno u Zakonu o potrošaču.

U tom podnesku tužitelja stoji i to da nisam uložila nikakav reklamacijski zahtjev u roku od 30 dana,na koji sam imala pravo..pa onda kaže,citiram.."tuženik je ,dakle,prekludiran u ovoj fazi postupka iznositi prigovore,jer tuženik nije naprijed opisanu proceduru iskoristio,budući da je svojom krivnjom propustio pravodobno prigovoriti računima..." Točno...nisam prigovorila,ni reklamirala....platila sam i htjela sam platiti i ostalo.U tom smislu je bilo moje obraćanje..na vrijeme i u roku.

Ovaj spor nije nešto gdje se on treba pojaviti..po mom.Ako je mogao...onda je pitanje zašto je pokretao drugi spor 2012 god..bez argumenata.

Koliko vidim...igra se prljavo,zaista mi treba odvjetnik....

Predala sam i kopiju Odbijenice HT-a na moju molbu ,kao i kopije plaćenih i faxiranih računa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija