Jump to content

Ima li smisla tužiti stomatologa?


aktivator11

Preporučene objave

Pozdrav,

 

 

Zanima me da li mogu tužiti stomatologa zbog nesavjesnog liječenja ili barem tražiti pokrivanje troškova sanacije nastale štete.

Naime, zbog zubobolje sam otišao na hitnu gdje me primio liječnik i bez ikakvih dodatnih pitanja i pregleda odlučio otvoriti potpuno zdravi zub te me uputio da liječenje nastavim kod svoje doktorice.

 

 

Kada sam došao kod doktorice, nije bila u stanju klinički postaviti dijagnozu te me poslala na slikanje (što je u pravilu trebao napraviti i doktor na hitnoj). Slika je pokazala da mi je na hitnoj zub izbušen ukrivo te je rupa probila u zubno meso. Stručni naziv je Fosse route i s takvom dijagnozom šanse da se zub spasi (uz obavezni operacijski zahvat) su manje od 50 posto.

Radi se o gornjoj dvojci te je problem i estetske prirode, što će u slučaju da se zub mora vaditi značiti da će mi trebati implantant.

 

 

U svakom slučaju liječenje će koštati, a već 2 stomatologa s privatnom praksom su me odbila jer se ne žele "upuštati" u takav riskantan zahvat te su me preporučivali raznim profesorima s privatnim praksama (navodeći da je to u mojem najboljem interesu) koji su stručniji i koji bi eventualno mogli spasiti sub.

 

 

Da napomenem, zahvat je bio prije 2 mjeseca.

 

 

Imam povijest bolesti s hitne i slike zuba.

 

Unaprijed hvala na odgovoru!

 

Bernard

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Zaboravi, meni su prije dvije godine izvadili u Dubravi krivi zub (i imam osjećaj da sam naletio na studente na praksi :( ), nakon što se zubarica po RTG slici čudila zašto mi je taj zub izvađen, ja sam kroz šalu spomenuo da bi mogao tužiti bolnicu na što je ona okrenula priču "pa sigurno je bilo indikacija...". Ceh se štiti a zub ćeš morati napraviti o svom trošku :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija