Jump to content

Korov iz susjedovog posjeda uništio mi ogradu


sara122

Preporučene objave

Posjedujem vikendicu i malo zemlje, sve je ograđeno betonskim stupovima i žicom, a u zadnjih 15 godina od strane jednog od susjeda konstantno mi korov i akacija uništavaju žicu tako da je u dužini od nekih 30 m skroz propala.

Sa susjedom smo u nekoliko navrata pokušali razgovarati, ali se sve svelo na "što vam smeta, slobodno režite" (!!!), međutim nismo željeli ulaziti u njegovo i rezati s njegove strane, već smo samo krčili s naše, no sada je to uzelo toliko maha da je ograda već gotovo sasvim propala, a njega ne možemo kontaktirati, jer uopće ne dolazi.

Što učiniti ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o vlasnistvu i dr.stvarnim pravima u uglavku susjedskih odnosa,odredjuje da vlasnik zemljišta smije odsjeći grane tuđega stabla koje vise iznad njegovoga zemljišta i zadržati ih, ili se služiti njima, odnosno istrgnuti iz zemlje korijenje i žile prodrle ispod površine njegovoga zemljišta, a vlasnik drva dužan je to otrpjeti

Treba spomenuti da vlasnik ima i pravo ubiranja plodova koji vise sa drveta koje se nalazi u njegovom zračnom prostoru ili su plodovi pali na njegovo zemljište..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija