Jump to content

Pobijanje darovnog ugovora


Ionis_

Preporučene objave

Pozdrav svima! Ovo mi je stvarno HITNO i molim sve za pomoć. Naime, ovdje skenirani ugovor o darovanju privatnom tužbom želim pobiti.

Jasno mi je da su svi rokovi za to prošli, problem je što sam i sam tek nedavno doznao za ovaj pravni akt. Ostaje mi NIŠTETNOST ugovora bez zastare kao jedini put.

 

Ovdje je moj djed svome bratu darovao kuću i pašnjak. Sve ovjereno kod javnog bilježnika. Moj otac kao njegov jedini sin, a ja njegov oponumoćenik doznali smo za to kao što rekoh tek prošle godine. Iz ugovora se vidi da je on sastavljen 2003. Kako bi mi htjeli provesti ostavinski postupak u RH i pošto moj djed nema druge imovine više ostaje nam samo ovaj ugovor kao neka nada.

 

Trenutno je sve uknjiženo na M. Fiorenta to sam sve provjerio. Isto tako nisam nigdje mogao pronaći da je ovaj ugovor tipa protivan Ustavu RH.

 

Ostaju dvije stavke – prislini propisi i moral društva, ikakve nade ovdje??

 

 

Posebno bih naglasio da se pogleda članak 1. gdje darovana nekretnina npr. nije uopće opisana, ili je samo dovoljno navesti česticu?

 

Zatim članak 4. koji je po meni smiješan. Dakle da polovica nekretnine u 2003. godini u kući od 120 kvadrata vrijedi 5 soma eura??? Uostalom tko je to vještačio ? xD

 

Također mislim da članak 7. možda ima nekih nejasnoća.

 

 

 

U svakom slučaju, molim Vas ako netko ga može pogledati i ako ima ikakav realan zakonski osnov da to tužbom idemo pobijati da mi to malo objasni. Kad mislim objasni, ne ništa oko trajanja procesa ili parnice već samo taj ZAKONSKI TEMELJ koji eventualno ovo može pobiti. Unaprijed hvala!

sken popovi_ 3.pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

I darovatelj i daroprimatelj su oboje ljudi s stranim državljanstvom s time da je darovatelj imao i HR, za daroprimatelja ne znam.

 

Može li se ako već ne ide priv. tužbom makar DORH-u ili nekome prijaviti ovakav ugovor? Jer mislim svatko tko ga vidi i dublje analizira jasno mu je da se radi o teškoj muljaži?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može li se ako već ne ide priv. tužbom makar DORH-u ili nekome prijaviti ovakav ugovor?

 

Nema smisla jer čak i da se radi o kaznenom djelu (a ne znamo točno), nastupila je zastara kaznenog progona i sve što bi dobili od njih jeste rješenje o odbačaju kaznene prijave.

 

Pokušajte saznati ove činjenice koje se tiču državljanstva, to je jedina (iako nategnuta) šansa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Probati ću. Zahvaljujem na odgovoru. Ne razumijem, ako nije bio HR državljanin onda nije ispunjavao neku regulativu? Mislim možda je imao i dvojno državljanstvo....provjeriti ću baš.

 

Iako, u ovom slučaju - navedeni daroprimac je brat moga djeda iza kojeg se vodi ost. post. u inozemstvu. Dotična osoba me ovog ljeta prevarila. Tj. "dogovorili" smo nagodbu van suda, obećao je novac, naveo mene da mu dostavim neke dokumente (hvala Bogu nitijedan od njih nikako ne može biti iskorišten protiv mene nigdje) i nije uplatio lovu. A ja se naj..... ko majmun mjesec dana. Tako da propadne li sve ići će kaznena makar za prijevaru ili obmanu kako već to ide. Jedino postoji jedna mala stvar. Moji dokazi o ovom činj. stanju su nepobitni obzirom da imam snimke telef. razgovora. Hoću li ja radi njih imati problema? Znam da se priznaju kao dokazi na sudu. No ne znam kako se to tretira?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne razumijem, ako nije bio HR državljanin onda nije ispunjavao neku regulativu? Mislim možda je imao i dvojno državljanstvo....provjeriti ću baš.

 

Ako je imao dvojno državljanstvo, dakle uz švedsko (?) i ono RH, onda problema nema. Ako je imao samo strano državljanstvo, onda je morao ispunjavati uvjete koje Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima propisuje za mogućnost stranog državljanina za stjecanjem prava vlasništva glede nekretnina u RH.

 

Moji dokazi o ovom činj. stanju su nepobitni obzirom da imam snimke telef. razgovora. Hoću li ja radi njih imati problema? Znam da se priznaju kao dokazi na sudu. No ne znam kako se to tretira?

 

Zanimljivo pitanje, jer ZPP ne poznaje institut nezakonitih dokaza. Kako bi sudac postupio u konkretnom primjeru, bilo bi vrlo zanimljivo za vidjeti. Inače, ako ste ga upozorili da snimate razgovor, sve je u redu. Ali ako niste, počinili ste kazneno djelo neovlaštenog zvučnog snimanja i prisluškivanja iz čl. 143. KZ-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle te 2 snimke su mi nepobitni dokazi. Moje upozorenje da se razgovor snima nažalost više nemam. Znači tu ide isključivo moja riječ protiv njegove. Mislim da sam negdje na ovom forumu pročitao da ako se nekoga snima, a razgovor je upućen tebi, a radi se o ozbiljnom krim. djelu ( a ovdje je jako visoka cifra koja je bila obećana, pa je kasnije rečeno da je to sve bila "zajebancija") da bi to na sudu ipak prošlo bez da se mene kazneno tereti zbog dokazivanja istine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da sam negdje na ovom forumu pročitao da ako se nekoga snima, a razgovor je upućen tebi, a radi se o ozbiljnom krim. djelu ( a ovdje je jako visoka cifra koja je bila obećana, pa je kasnije rečeno da je to sve bila "zajebancija") da bi to na sudu ipak prošlo bez da se mene kazneno tereti zbog dokazivanja istine?

 

Tu još nema relevantne sudske prakse. Ali prema teoretskim razmišljanjima, to bi vrijedilo isključivo za najteža kaznena djela. Ne i za ovo vaše.

 

Ali ako ste ga upozorili, onda djela nema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Razumijem. Zasada se čini da neće biti potrebno aktivirati prijavu. Načelno je postignuta nagodba s njegovim odvjetnikom za jedno nasljedstvo oko kojeg vodim u inozemstvu s njim spor.

 

Problem je nastao u slijedećem. Oni traže prvo potpis ugovora pa onda isplatu, a mene je lik već dignuo na foru i bez svog odvjetnika ove godine, nešto obećao pa zbrisao. E sad, posebno kad je stvar u inozemstvu mislim meni nikakve logike nema nešto tako važno prvo nekome potpisati pa onda čekati pare? Što mislite? Ili napraviti takav ugovor koji štiti moje interese dvostruko pa to onda prvo potpisati? Ne znam kako se postavit. Na tome smo zapeli. Išao bi ja i u zemlju gdje se to vodi, al kako im ne vjerujem mogu samo potrošit lovu za put bzvz, a na tisuću me fora mogu opet prijeći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete i potpisati ugovor, samo pazite da u njemu nema odredbe koja otprilike glasi "ugovorna strana XY potpisom ovog ugovora priznaje primitak iznosa naznačenog u članku X..."

 

Tražite da se u ugovor unese odredba kako isplata dogovorenog iznosa mora uslijediti najkasnije do datuma XY.XY.XYXY., a o samoj isplati sačinit će se posebna potvrda koju će potpisati obje ugovorne strane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo izgleda u redu.

 

Kada dobijete isplatu, odustajete od svih trenutnih, ali i budućih zahtjeva koje bi mogli imati protiv dotične osobe i njegovih rođaka, a vezano uz predmet aktualnog spora - nasljedstva.

 

Jedino mi baš troškovi nisu jasni, obzirom piše kako troškovi koji se tiču osobe X - oduzet će se od dogovorenog iznosa. Ako sam dobro shvatio. Pa neka ih sam snosi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija