Jump to content

Djelovanje policije s zakašnjenjem!?


cvite

Preporučene objave

Poštovani,

prije nekoliko dana zvoni mi policija na vrata i punici uručuje prekršajnu prijavu na moje ime. Na kuverti je adresa na kojoj sam boravio kratko razdoblje, prije više od 10 godine. Stvarno mi nije jasno od kuda su iskopali tu (studentsku) adresu na koju sam i ja zaboravio i koja se ne spominje u niti jednom mome važećem dokumentu. Otvaram pismo i u njoj je tipična prekršajna prijava za prekoračenje brzine uz obrazac u kojem moram napisati točno koja osoba je upravljala automobilom u to vrijeme. I sada sljedi iznenađenje-prekršaj je napravljen prije više od dvije godine, što znači da policija mene pokušava pronaći isto toliko vremena-isključivo njihovom greškom jer je registracija mog automobila povezana sa mojom stvarnom adresom. Iskreno, najvjerojatnije sam ja upravljao vozilom, ali isto tako iskreno u to bas i nisam siguran. Ipak je to bilo prije više od dvije godine.

Ja Vas molim za savjet dali mogu ikako iskoristiti tu činjenicu što policija neopravdano "traga" za mnom dvije godine i na taj način mi maksimalno otežava da dam vjerodostojan dokaz o osobi koja je upravljala vozilom.

Puno Vam hvala na odgovor!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega hvala vam na stvarno brzom odgovoru!

Nije mi jasno kako je opravdano traganje, ako me traze na adresi s kojom nemam apsolutno nista vec vise od 10 godina. Na trenutnoj adresi zivim preko 30 godina s izuzetkom par godina koje sam proveo u Zagrebu studirajuci. Niti jedan moj dokument, ili od bilo kojeg clana moje obitelji nije povezan s tom adresom. Znaci, radi se iskljucivo o njihovoj gresci. A to da su traganjem premasili iznos kazne je tek sramotno, jer je bilo dovoljno da otvore kuvertu i da u prekrsajnoj prijavi procitaju moju tocnu adresu. Nije mi jasno da se na tako glupim stvarima trosi proracunski novac, odnosno nas novac.

Mene samo zanima dali mogu svoju obranu zasnivati na činjenici da njihovom greskom nisam u stanju dati vjerodostojni iskaz zbog neopravdano dugog razdoblja dostave prijave.

Ukoliko ne postoji neki rok za dostavu prijave, vec se prijava moze poslati i nakon tri godine od napravljenog prekrsaja onda mi je jasno da svoju obranu ne mogu zasnivati na tome.

Hvala jos jednom na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne razumijem čemu vaše čuđenje? OK, policija jest zeznula stvar, ali bit priče je da su vas u konačnici našli. Možete im reći točno ono što ste ovdje napisali - "mislim da sam ja, ali nisam siguran". Da li će vas to osloboditi krivnje? Neće. Što se tiče ovih "rokova" koje spominjete - prekršajni progon zastarijeva nakon 4 godine, odnosno 3 godine ako je riječ o prekršaju za koji je ovlašteni tužitelj obvezan izdati prekršajni nalog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Ukratko, nema mi pomoci. Dostavit cu im svoje podatke, jer se bojim da bi mogao zaradit i onu dodatnu kaznu od 2000-5000 kuna. Svejedno ću napisati da zbog dugog vremena dostave kazne nisam 100 posto siguran dali sam vozio ja ili moja supruga te cu ih moliti da mi zbog tih okolnosti barem smanje kaznu...

Jos jednom vam hvala na brzim odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija