Jump to content

kako riješiti problem kada te radnik doživi kao bankomat


Jedan Par

Preporučene objave

Dok sam bio na putu , radnik se poslužio prometom iz blagajne , navodno su mu bili kamatari na vratu i u ime dvoje male djece ostavim ga, vratiće .

No situacija se ponovila , navodno zbog strica koji se objesio , e sada treći puta više me nisu zanimali razlozi .

 

Ali ima problem , dužan mi je, a službeno bih mu trebao pustiti dvije plaće a on novaca nema ,ili barem tako kaže , pa lijepo molim kako da riješim taj problem ili kome da se obratim , da ne budem pravno u problemu zbog tih plaća, a i da se na neki način namirim .

 

Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebali ste mu dati izvanredni otkaz prvi put kada je uzeo novce.

 

Ovako je dobio zeleno svjetlo da Vas smatra za bankomat.

 

Temeljem čega Vam je dužan, to što je uzimao novce iz blagajne ili ima još nešto?

 

Možete tražiti radnikovu suglasnost temeljem članka 88. Zakona o radu.

 

Naravno, vodite računa da ste i Vi sada laka meta jer ste rekli da mu morate isplatiti dvije plaće, što znači da ih niste isplatili kada ste trebali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolegica Burn vam je sugerirala izlaz u čl. 88. Zakona o radu - znači napravite prebijanje dugovanja, ali naravno uz suglasnost radnika. Ako on neće pristati na tu varijantu, još uvijek postoji mogućnost podnošenja kaznene prijave zbog počinjenja kaznenog djela pronevjere u produljenom trajanju iz čl. 233. Kaznenog zakona.

 

Zapravo ste ispali naivni, iako su vam intencije bile dobre (što je pohvalno, da me krivo ne razumijete, jer rijetki su primjeri ovakvih poslodavaca), ali ako sada radnik zloupotrebljava vaše razumijevanje, nema vam druge. Njemu je svakako u interesu da razgovorom i dogovorom riješi ovu situaciju, u protivnom bi mogao imati daleko ozbiljnijih posljedica. To mu objasnite na smiren način, bez povišenih tonova, a onda ćete vidjeti njegovu reakciju, pa ćete znati što vam je dalje činiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

smatram da bi bilo dobro od radnika tražiti da napiše izjavu (svojom rukom) i potpiše, o pozajmici na rok x (koji se dogovorite ) bez kamata. ako do određenog roka (po pismenom pozivu ) nebi vratio novac obračunavaju se zakonske zatezne kamate.

 

zastara za povrat duga (pozajmica) je 5 godina.

 

ako bi predhodno išli kaznenom prijavom i otkazom

postoji moguićnost da vam novac nikad ne bude vračen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem svima na komentarima i savjetima.

 

Točno je da sam ispao naivan , ali čovjek ima djecu koja ovise o njemu kao što ih i sam imam, išao sam vođen tim dijelom mozga , no pokazalo se da ipak postoje ljudi i "ljudi"

 

Nazvao sam ga i pokušao dogovoriti neki ljudski način da to riješimo, njegov odgovor je bio novaca nemam , tuži me pa ćemo tko jači :(

 

Iskreno ustvari neznam kojim putem da krenem da povratim novac , ispada da ću mu morati još pustiti i plaće za koje je trebao dati novac ( navodno je žena dizala kredit )

i tako smo trebali riješiti dug.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskreno ustvari neznam kojim putem da krenem da povratim novac...

 

Evo, imate nekoliko prijedloga. Za početak pokušajte (iako izgleda da neće uspjeti), napraviti prebijanje preko plaće, naravno ako se radnik složi sa tim prijedlogom. Ako ne, onda ili kako je Bovu napisao ili ja. Iako napominjem da vi nemate apsolutno nikakvih zapreka da učinite i jedno i drugo. I svakako bi bilo dobro angažirati odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

još jednom hvala na savjetima, pokušat ću još jednom sa prebijanjem duga , a ako ne pristane ( što će biti vjerovatnije, po komentaru )

moraću drugim putem, pa kako bude.

Ne želim samo tako ostaviti , na kraju krajeva ako ja i ne uspijem utjerati dug, barem da nekog opet tako bezbrižno ne pokuša okrasti .

 

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija