Jump to content

Kupnja parkirnog mjesta s invalidskom oznakom


sarica2

Preporučene objave

Poštovani, nakon useljenja stanara u novogradnju i prodaje parkirnih i garažnih mjesta stanarima, neka mjesta su ostala neprodana te su dana pod dug izvođaču radova. Radi se o parkirnim mjestima koja imaju oznaku za invalide.

Moje pitanje je da li prodavatelj smije prodati takvo mjesto osobi bez invaliditeta, te da li ja kao kupac takvog mjesta imam pravo ukloniti tu oznaku.

 

Popnavljam, zgrada je useljena i svi stanari su kupili odgovarajuća parkirna mjesta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sam vas dobro shvatio - izvođač radova je sada vlasnik tih parkirnih mjesta? Onda porazgovarajte s njima o mogućnosti kupnje, a oni sa svoje strane mogu preurediti parkirno mjesto da više na njemu ne piše da je za invalide (jasno, ako je doista riječ o privatnom parkingu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izvođač radova je prodao sve stanove i garažna i parkirna mjesta zainteresiranim stanarima kad je zgrada useljena (2009.). Znači u momentu useljenja nije bilo zainteresiranih za kupnju tih invalidskih mjesta te su ona ostala neprodana. Mogu ja tražiti da se oznaka izbriše i praviti se da je nikad nisam vidjela da je tamo ucrtana, ali kaj ako se netko sjeti danas sutra da tamo mora biti invalidsko mjesto. Ako sam ja vlasnik istoga, pretpostavljam da mi mogu staviti soli na rep ali bi ipak voljela biti sigurna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, uvjet za dozvolu za gradnju, ali zgrada je useljena i parkirna mjesta prodana. Tko je htio kupiti, kupio je. Ajde budimo realni, tko će kupiti parkirno mjesto za invalide kad ispred zgrade može besplatno parkirati na gradsko. Da se i danas sutra to sjeti kupiti netko tko će se npr. useliti i imati invalidsku oznaku, to parkirno mjesto je moje vlasništvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Dižem stariju temu, ali u sličnoj sam situaciji. Imam priliku izabrati garažno parkirno mjesto koje bih kupio. Ono namijenjeno invalidima ima širi pristup, dakle privlačnije je nego ostala mjesta. Budući da među ostalim vlasnicima stanova nema zainteresiranih invalida, mogu li ja kupiti to mjesto? Kroz par tjedana sva će mjesta biti prodana. Što ako za 10 godina netko u zgradi postane invalid ili se takva osoba doseli? Ostaje li na meni kao vlasniku etažiranog mjesta kakva obveza prema takvim stanarima? Ako bih i želio pomoći takvoj osobi, koja bi mi bila opcija? Prodati garažu i ostati bez garažnog mjesta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija