Jump to content

verbalni i fizički sukob


malenica

Preporučene objave

Molim za pravni savjet u svezi sljedećeg;Otac i ja sukobili smo se sa susjedom oko rušenja dijela naše ograde trakt. prikolicom.Tijekom uvjeravanja i prikazivanja stanja došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba.Susjed radi prijavu na polic. a oni prekršajnu protiv svo troje.Pozvani i saslušani pred sucem .Druga rasprava će biti saslušanje svjedoka ,ali njegov pravnik nije se slagao da dodje i moj svjedok. Nisam uzeo odvjetnika jer sam smatrao da je nepotrebno.Gosp. ali i mi imamo lječnićku dok. ( koliko sam svatio lika na raspravi on se boji nas jer je sup. dr.med, a mi lika da mu pravnik ne vidi priliku za finim poslićem):glavomozid:. Dali ako budemo krivi susjed može iskoristiti tu presudu da nas tuži privatno za ozljede.Kolika bi mogla biti kazna na prek.sudu.Dali bi bilo možda bolje ići sa nekim vidom mirenja.:ljubav: Pošto nemam baš nikakva iskustva s takvim stvarima molim da netko da neki odgovor . :hamlet:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najvjerojatnije ćete svo troje u prekršajnom postupku biti proglašeni krivim i kažnjeni novčanom kaznom.

 

Ali, s obzirom spominjete nekakvu medicinsku dokumentaciju, očito su tu i šake poletjele, pa postoji mogućnost da vas susjeda tuži privatnom tužbom u kaznenom postupku za kazneno djelo tjelesne ozljede (jer ozljede očito nisu bile teške naravi, inače bi se u cijelu priču umiješao i DO), u kojem postupku će moći postaviti i imovinsko-pravni zahtjev za naknadu štete, s kojim će 99,9% biti upućena u parnicu, jer se time kazneni sud ne bavi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala G-man na odgovoru u pitanju je susjed.Mislim da mu je povrjeđen ego.Pošto imamo i mi med.dokum.tj.(konja za trku) tjekom tog događaja pretrpio tešku traumu uzrok. tim događajem od koje se lječim i danas, uz to sam 90% rvi a susj. je ipak porušio moju ogradu(uništavanje tuđe stvari )mislim da bi mogli naši odvjetnici sjesti i popraviti tu zavrzlamu u oboostranu korist.Sa tim činom mislim da bi se moglo proniknuti u njegove daljnje aktivnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisu utješne nego je tako.Možete ga tužit za ozljede (med.dokmentacija) i za štetu na ogradi.A on vas za "ozljede" ili kako bi već zvali.2:1.

Riješite prekršajni bez odvjetnika i probate sami riješit ostalo.Nitko nikoga ne tuži za bilo kakve ozljede a on popravi/plati ogradu.Ako se može?

Evo ja bez pitanja maloprije pomogao susjedu istovarit kamion peleta i kod njega popio 3 čaše dobroga vina.On zahvalio na radu a ja na vinu.A popit ćemo i bez rada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija