Jump to content

ozljeda pješakinje - postupak oko odštete...


alena1

Preporučene objave

Poštovani,

 

moja majka je prošli tjedan prilikom prelaska pješačkog prijelaza zadobila prijelom stopala, rebra , hematome:

- (koje liječnik na hitnoj pretpostavljam iz brzine nije naveo-da li da sama slikam ?)

- zvali su nas već prvi dan nakon nesreće iz više osig.posredništva da nas žele zastupati u postupku radi odštete od osiugaranja - da li je bolje prihvatiti usluge nekog od njih (kako znati tko je ozbiljan ?) ili samo se obratiti nekom odvjetniku ?

- majka je ovisna o tuđoj pomoći pa smo prisiljeni platiti jednoj kućanici usluge pomoći oko kućnih poslova . Kako dokazati da joj plaćamo u gotovini ? Ako joj platimo na tekući rn da li će ona imati problema jer je to dodatni prihod ?

- kako smo sada u stvari fokusirani na mamino liječenje koliki je rok za pokretanje postupka (još nismo dobili ni policijsko izvješće) '

 

Očekujući odgovor, unaprijed hvala,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

napraviti procijenu invalidnosti.

tuđa pomoć se može dokazati svjedočenjem osobe koja je pružala pomoć.

ali potrebnoje u liječničkom nalazu naglasiti da je tuđa pomoćpotrebna.

 

naknadu štete zbog smanjenih životnih aktivnosti,boli ,straha , možete tražiti i nakon završenog liječenja . zastara je tri godine nakon stabilizacije zdravstvenog stanja.

naknadu štete možete tražiti i nakon što sud odluči u kaznenom postupku protiv vozača.

ili tjekom rasprave postaviti zahtjev za naknadu štete.

 

zahtjev za naknadu štete podnosi se osiguranju osobe koja je štetu izvala.

možete angažirati odvjetnika kog odaberete.

svaki će nastojati uzeti za sebe što više.

mislim da bi za vasbilo dobro sa odvjetnikom ugovoriti samo postotak od ostvarenog

tada su troškovi zastpanja vaši.

ili da odvjetnika plaćate po svakoj poduzetoj radnji.

rad odvjetnika morate pratiti i ne mu odobriti mogućnost nagodbe.

 

http://www.iusinfo.hr/Appendix/DDOKU_HR/DDHR20110111N53_5_1.pdf

http://www.hgk.hr/wp-content/blogs.dir/1/files_mf/medicinske_tablice_i_novi_kriteriji_za_utvrdivanje_visine_pravicne_novcane_naknade_neimovinske_stete.pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od ovih koji vas zovu, bježite "ko Superman od kriptonita".

 

Moja preporuka - angažirati odvjetnika specijalistu za ovakve vrste sporova (naknadu štete), te u kaznenom postupku postaviti imovinsko-pravni zahtjev. S njime ćete biti upućeni u parnicu (99,99%), ali sa osuđujućom presudom iz kaznenog postupka, ta parnica će biti ekspresno riješena - samo će biti potrebno napraviti vještačenje, jer će parnični sud biti vezan presudom kaznenog suda o krivnji štetnika. To će sve potrajati neko vrijeme, ali svakako da vam je u interesu da majku odvedete na pretrage (odmah!) i prikupite što je moguće više medicinske dokumentacije, koja će kasnije poslužiti za potrebe vještačenja.

 

Ono što meni ovdje nije jasno - koji je ovo "biser" na hitnoj propustio utvrditi prijelom stopala i rebara?! Izgleda da im je ovaj štrajk udario malo previše u glavu :psuje::psuje:...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se. Ne znam od kuda tim vrebačima podaci o ozlijeđenim osobama.

 

poznanstvo u policiji ili odvjetništvu.

 

Saznanje iz druge ruke - policiji. Zna se jako dobro koji su to "uredi", jedino što ih zanima je da naplate bilo kakvu radnju, čak ciljano podnose i neosnovane zahtjeve uvjeravajući ljude da će dobiti "brda i doline", a 99% predmeta im rade vježbenici, koji dobe na komadu papira uputu koju radnju da poduzmu na ročištu, bez da uopće imaju pojma o detaljima konkretnog spisa, pa onda na ročištima bude veselo kada se uđe u raspravu, jer ljudi nemaju blage veze ni o čemu. Suci ih "obožavaju".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje je koliko se moze uociti presuda vec donesena,

ako se bude sudilo po cinjenicnom stanju kao sto je iz pocetne objave teme,onda se s razlogom moze zapitati,kome se sudi,jer je jedino jasno da je gospodja prelazila ulicu na pjesackom i zadobila povrijede,kako,od koga ili cega,saobracajka,fizicki napad,otvoren poklopac sahta na ulici,rupa...

Naravno,pjesacki je sve asocirao na saobracajnu nesrecu,sto je za prepostavit,no i uprkos takvoj pretpostavci stvar je prejeducirana.(i in dubio pro reo)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje je koliko se moze uociti presuda vec donesena...

 

Poštovani,

 

moja majka je prošli tjedan prilikom prelaska pješačkog prijelaza zadobila prijelom stopala, rebra , hematome...

 

Presuda nije donesena sigurno imajući u vidu podebljano, ali slažem se da smo svi odmah "otišli" na prometnu, a da postoje i druge mogućnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, svima,

propustila sam napisati da je majka srušena na pješačkom prijelazu jer je jedan automobil bio nepropisno parkiran na istom pješačkom. Kad je vlasnik vozila ušao u auto, krenuo je unatrag i to u momentu kada je moja majka zakoračila na prijelaz (kaže da je nije vidio) mislim da je žurio jer je znao da je krivo parkirao. Nadam se da sam pojasnila. Što se tiče hitne, vlasnik vozila ju je odmah odveo na hitnu gdje su joj dali sredstvo protiv bolova i za snižavanje tlaka . Na rentgenu u bolnici su joj ustanovili prijelom stopala, nakon 2 dana prijelom rebra, a ja sam vidjela na bedru i nadlaktici velike hematome (pitala sam samo za njih da li da slikam - nitko ih nije naveo u nalazu).

Dakle, ako sam dobro shvatila najbolje je obratiti se odvjetniku , a ne nekom d.O.o. za savjetovanje kod prometnih nezgoda ? Koliko imam vremena za sve to (sada mi je majčin oporavak najvažniji) ' Kako dokazati da plaća pomoć u kući ?

 

Hvala svima,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, ako sam dobro shvatila najbolje je obratiti se odvjetniku , a ne nekom d.O.o. za savjetovanje kod prometnih nezgoda ?

 

Da.

 

Koliko imam vremena za sve to (sada mi je majčin oporavak najvažniji) ' Kako dokazati da plaća pomoć u kući ?

 

Imate vremena, ali što brže, tim bolje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija