Jump to content

Nepravomoćni otkaz?


alicheva

Preporučene objave

trebala bih pravni savjet oko tumačenja Zakona o radu. S obzirom da je situacija specifična, voljela bih pomoć pri procjeni je li otkaz bio nepravomoćan i po kojim člancima i osnovama zakona.

 

Prijavljena sam bila u tvrtki na neodređeno vrijeme dok vlasnik tvrtke nije umro uslijed posljedica moždanog udara prošle godine. U to vrijeme koristila sam porodiljni dopust.

 

Po smrti poslodavca primila sam samo ispunjeni obrazac za odjavu sa Zavoda za zdravstveno osiguranje, potpisan od strane poslodavčeve supruge koja u tvrtki nije bila niti prijavljena, niti imala ikakvu funkciju.

 

Budući da je pokojni poslodavac bio direktor, vlasnik i jedini opunomoćenik, tvrtka je išla na ostavinsku rapsravu. Da, naslijedila ju je supruga, no s obzirom da tvrtka nije prestala postojati i s obzirom da nisam dobila niti pisani otkaz, niti otpremninu (bila sam prijavljena 3 godine i 11 mjeseci), niti sam dobila kad sam trebala izjavu o visini plaće za prijavu na Zavod za zapošljavanje zanima me mogu li na neki način tužiti novu vlasnicu po nekoj osnovi povrede mojih prava.

 

Puno hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija