Jump to content

Kazna zbog neregistriranog vozila...


Jaspar

Preporučene objave

Pozdrav.. evo jedna zavrzlama.

Dao sam punomoć jednom čovjeku za motor da može s njim upravljati, prodati ga, odjaviti i sve ostale radnje registracije.

On je motor prodao, registracija je istekla, taj kupac ga nije ni odjavio ni produžio reg. ni napravio prijenos. Nego ga je i on dalje prodao neregistriranog i tako nekoliko novih kupaca... svi se voze, svi prave kupoprodajne ugovore a niko nije napravio prijenos, ni platio porez.

Da bi naravno policija posljednjeg kupca ulovila na tom neregistriranom motoru i meni poslala kaznu od 5800kn.

Žalbu sam napisao, priložio kopije punomoći, kupoprodajnog ugovora i predao.

Moje pitanje je, ako oni meni daju te novce za kaznu kao što spominju da hoće, dali ja smijem zadržati te novce budući da sam žalbu već predao? Dali postoji mogućnost da se novci ostave kod javnog bilježnika uz ovjeru potvrde naravno, dok slučaj ne bude zatvoren. Hvala..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.. ako oni meni daju te novce za kaznu kao što spominju da hoće,
E u tome grmu leži zec ako daju.Krivci nisu svi koji su kupovali nego je krivac (ako usvoje vašu žalbu) samo zadnji jer je on upravljao neregistriranim i neosigiranim motorom pa se postavlja pitanje zašto bi svi ućestvovali u davanju novca za kaznu.

Vjerovatno ako se novac ostavi za kaznu na nju se mora i potrošit a ostalo vratit iako oni neće ni znati u konačnici kolika je bila kazna i da li je plaćena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neće vam usvojiti žalbu jer ste formalno vi vlasnik vozila.

 

Ako vam ostali ne daju novac (i, što je još važnije, ne registriraju vozilo i izvrše prijenos), eventualno naknadno možete tražiti regres od osobe s kojom ste pismeno ugovorili da obavi sve potrebne radnje.

 

Mislim da je najjednostavnije rješenje platiti kaznu i obaviti sve što treba. U svakom slučaju formalnosti prijenosa i registracije treba obaviti što je moguće prije, pa možda vam u MUP-u kad pri rješavanju žalbe pogledaju u evidenciju zažmire na jedno oko. Iako ....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svakom slučaju formalnosti prijenosa i registracije treba obaviti što je moguće prije, pa možda vam u MUP-u kad pri rješavanju žalbe pogledaju u evidenciju zažmire na jedno oko. Iako ....
MUP više nema ništa s time jer sud odlučuje o žalbi.A i prekršaj je već počinjen i za MUP je priča završena.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija