Jump to content

Ovrha - Ivora


aquarius

Preporučene objave

Ne mogu opisati koje (neugodno) iznenađenje kad dođeš doma i zatekneš Prijedlog za ovrhu... Nikad dosad nisam imao takvih iskustava, sve račune plaćam na vrijeme...

 

Krajem 2011.g. sklopio sam ugovor s Ivorom o školovanju, i tom prilikom platio upisninu 850kn i plaćanje školarine na 7 rata u iznosu od 570kn/mj. Školu sam pohađao (i plaćao) do cca 5mj/2012, a onda iz privatnih razloga tj. problema na poslu nisam stizao na nastavu u večernjim satima tako da sam nažalost prekinuo školovanje 2 mjeseca prije isteka. Zbog sve te zavrzlame, potpuno sam smetnuo s uma platiti preostale dvije rate školarine. Nitko iz Ivore me nije zvao niti pismeno obavijestio da podmirim dug?! Nije tada bio problem platiti te dvije rate, samo da me bar netko podsjetio... Odmah popodne sam otišao u njihov ured, ali Ivora više ne posluje u Zadru.

Danas sam dobio prijedlog za ovrhu datiran sa 06.12.2013., imam rok 8 dana da podmirim dugovanje cca 1400kn (to su ustvari dvije rate + trošak diplome 300kn do koje nisam ni stigao niti mi je izdana diploma) uvećano za troškove j.bilj. cca 950kn.

S novcem trenutno nisam na "ti", nemam pojma odakle sada (i to još u ovo predbožićno vrijeme) izvući 2500kn, pa:

- Da li postoji mogućnost kontaktirati ovrhovoditelja tj. Ivoru u smislu eventualnog dogovora da kroz nekoliko rata otplatim dug?

- Što se u tom slučaju događa sa troškovima j.bilj., jel se to otpisuje ili sam svejedno dužan platiti i to?

- Ima li smisla ulagati prigovor u smislu otplate duga kroz nekoliko rata?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako hitno kontaktirajte Ivoru i molite da Vam omoguće da navedeni dug platite u nekoliko rata- budite uporni! Ako ne uspijete odmah, nemojte odustati ( tražite nadređene...) jer Vam je definitivno u interesu da s njima ostvarite dogovor i pokažete volju da dugovanje riješite bez novih dodatnih troškova. Tražite i pismenu potvrdu postignutog sporazuma za ne daj Bože! Oni mogu nastaviti sa ovrhom bez obzira na usmeni dogovor ( nikada ne znate s kakvim ljudima imate posla ) pa ćete imati dokaz da ste dug željeli vratiti, pismeni dokaz o postignutom sporazumu i osnove za eventualnu žalbu. Troškove javn.bilježnika morate platiti, ali mi se čine pretjeranim ( ne znam što je sve uračunao ) pa malo pogledajte Pravilnik o nagradama i naknadi troškova javn.bilježnika u ovršnom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija