Jump to content

Prigovor na kazna zbog neposjedovanja vozacke + alkohol


voice8

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Sitaucija je ovakva: zaustavljen sam i pritom nisam imao kod sebe vozacku. Uz to, prihvatio sam alkotest i napuhao 0,72 (0,62 kad se umanji za 0,1).

Odmah sam u ruke dobio 2 obvezna prekršajna naloga, jedan za neimanje vozacke (300kn + 100kn troskovi) i drugi za alkohol (1000kn + 6mj zabrana upravljanja B kategorijom + 100kn troskovi).

Prigovor ću definitivno pisati na zabranu upravljanja od 6mj, jer ovo mi je prvi prekršaj u 11 godina, od polaganja vozackog.

 

Namjeravao sam platiti kaznu za neimanje vozacke u roku 3 dana da me ispadne samo pola iznosa. Da li se kod placanja polovice iznosa, placa polovica od 300kn i ukupni troskovi postupka koji iznose 100kn, dakle ukupno 150+100kn? Ili se polovica odnosi i na troskove postupka, tj troskovi se isto placaju 50kn pa bi ispalo 150+50kn?

 

Ono što me također zanima je da li se ova 2 prekršaja na sudu gledaju kao jedan?

Ako u prigovoru na oduzimanje vozačke napišem da mi je ovo prvi prekršaj ikad (ili je bolje napisati da nisam imao istih odnosno istovrsnih prekrsaja nikad), da ne ispadne da lažem jer sam u međuvremenu već evidentiran jer sam uplatio onu prvu kaznu..

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rok od 3 dana ide od 1.1.2014-te a sada će se platit 2/3 od 300 kn tj 200 kn + 100 za nalog.

Da prekršaji su u stjecaju ako se bude išlo na sud ali će sud imat samo jedan PN (onaj za alkohol),možeš se žalit i na visinu kazne.

Trebali su napisat samo 1 PN ali ga očito nemaju.

Ne moraš na sudu ni spominjat neosuđivanost a možeš i napisat da nisi kažnjvan.Prvo prigovor pa onda plaćanje PN-a za vozačku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija