Jump to content

Naplata kazne koju nikada nisam primio


Baksuz88

Preporučene objave

Evo jedna zanimljiva situacija.

Sredinom petog mjeseca su me 4 interventna policajca u civilu i civilnom automobilu zaustavila 600 metara od najbližeg semafora i tvrdili da sam prošao kroz crveno. Nakon što sam ja to kategorički odbijao legitimirali su ostale putnike u vozilu i prijateljicu priveli u postaju jer nije imala osobnu. Meni su samo vratili dokumente bez riječi o tome da su mi nešto napisali.

Sada, 7 mjeseci poslije mi je sjela ovrha na račun radi neplaćene kazne. U fini su mi potvrdili da se radi o tom postupanju.

Kako je moguće da mi se napiše kazna bez da mene itko na ikakav način obavjesti o tome, dakle meni u proteklih 7 mjeseci nije stigla baš nikakva obavijest o toj kazni, nikakav rok za žalbu, baš ništa.

Za tu kaznu je propisano i oduzimanje dozvole na 3 mjeseca, ni o tome me nitko nije ništa obavijestio tako da ne znam ni jeli mi dozvola valjana.

Ima li itko nekakav savjet? Kome se mogu obratiti? Bilo što..

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kakvog razloga imam tu lagati o tome jesam li vidio kaznu ili ne? Pročitao sam da za crveno obično ide i 3 mjeseca dozvole tako da sam to sam pretpostavio.

Poštu zaprimam redovito i nikad ništa nije stiglo..

 

Sve što sam napisao se dogodilo točno tako, nemam razloga lagati! Bio sam u fini i tamo su mi i rekli o čemu se radi, a u nadležnoj policijskoj postaji su mi rekli da ne mogu komentirati postupanja svojih kolega i da se na postupanje mogu otići žaliti u postaju interventne policije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na prekršajnom nalogu kojeg su napisali poslije u bazi mogli su dopisat "odbio primit" i sve ok.Nakon 8 dana nastupila pravomoćnost,kazna nije plaćena i potegnuli su ovrhu.

 

Obavijest o zabrani još može doći na kućnu adresu jer nije nastupila zastara.

 

Kod interventne se može vidjet kopija prekršajnog naloga.Možda nisu dopisali ništa ali ga nisu ni poslali.

 

Možda je i lijeni poštar na dostavnicu napisao "odbio primit", kombinacija je mnogo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najvjerojatnija je ova prva situacija ali je problem što ja to ne mogu nikako dokazati. Ja imam tri svjedokinje koje mogu potvrditi da mi oni nisu ništa uručili ali je i njih četvero koji će se opet pokriti.

Na koji se način obraniti od ovako nečega? U teoriji su mi mogli napisati bilo što i ja ne mogu ništa nakon što prođe rok za žalbu a zapravo nisam ni svjestan da sam kažnjen.

Glupa situacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kratak update teme.. Bio ponovno na policiji, usmjerili me na prekršajni sud. Prekršajni sud me uopće nema u svojoj evidenciji. Po njemu sam nekažnjavan.

Sa suda su zvali u policiju da provjere sa njima i iz policije im je izdiktiralo da mi je kazna uručena na ruke, da se na to nisam žalio i samim time na sud nikad nije ni išlo niti mi se slala ikakva obavijest.

Prijedlog gospođa na sudu je da angažiram odvjetnika i tražim vraćanje postupka u početno stanje.

Ima netko prijedlog dobrog odvjetnika iz Splita specijaliziranog za prekršaje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija