Jump to content

Problem s odvijetnikom


vordalav

Preporučene objave

Dobar dan. Imam jedno pitanje. 2005 godine stradao sam na poslu. tužio sam firmu i prije 2 godine dobio sam konačnu presudu. trebaju mi isplatiti milion ipo kuna. al u trajanju postupka tuženik je ugasio firmu i otišo u austriu čiji je i on državljanin. nedavno je i umro. I sad moj odvijetnik govori da se više nemamo odakle naplatiti i da je to vjerovatno kraj. U Hrvatskoj je od firme ostalo samo 70 000 kn kapitala. nemam vjere više u odvijetnika, mislim da me muljao i zavlačio. E sad, mogu li ja promijeniti odvijetnika? Jer on kaže da je to to i da nema ništa od toga više. A meni se ne čeka zastara. Ja nebi sad odusto od toga. Kad sam mu rekao da ću ja pokušati sa drugim odvijetnikom on kaže da san mu onda dužan 200 tisuća kuna i da će mi staviti ovrhu na mirovinu da se on naplati. Dogovor na početku je bio da radi na postotak, al neznam dali to imam negdje napismeno. Ima li on pravo? I dali može on mene tako ucjenjivati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, ako je tuženik prestao postojati, kako je ostalo 70 000 kn kapitala od njega?

 

Zašto mislite da Vas je odvjetnik zavlačio, po ovome što kažete ishodio Vam je pravomoćnu presudu, a ne vidim njegov interes u zavlačenju ako ste se dogovorili za postotak?

 

Odvjetnika uvijek možete promijeniti, to nije sporno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Postovani,

ja sam imao spor sa jednim osiguranjem jer sam prodao auto a nije napravljen prijepis odmah po prodaji vec sa istekom osiguranja.samo je napravljen ugovor ovjeren kod javnog biljeznika.kupac koji je kupio auto, imao je manju prometnu nezgodu.kasnije nakon 3god meni dolazi od osiguranja da sam drugooptuzeeni a kupac prvooptuzeni.u meduvremnu sam saznao da je prvo optuzeni poginuo.znaci ostao sam samo ja.uzeo sam odvjetnika da mi to rijesi.potpisao sam punpmoc (samo prazan papir)

Odvjetnik je bio po preporuci i rekao mi je da nakon sto me oslobodi krivnje, sto moze bez problema jer imam ovjeren kupoprodajni ugovor.platio sam mu dva izlaska na sud svaki po 1.200,00kn bez ikakvih potvrda i racuna.dogovor je bio da kad me oslobodi krivnje da ce njemu osiguranje koje tuzi isplatit te naknade i da ce on meni vratit novac.naravno, oslobodio me krivnje i to mo je telfonski javio.al mi nije dao nikakve papire ni nikave potrvde da sam oslobođen. Zvao sam ga deset puta , nike se javljao na mob.javio se nakon stotog puta.kad sam ga pitao za papire, potvrde i novce, rekao mi je da se on mene ne sjeca i da nema pojma o cem pricam.dal je to moguce??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Što napraviti sa odvjetnikom koji zavlači dostavu dokumentacije već 7 mjeseci, naime obostrani dogovor je bio da zbog udaljenosti i nemogućnosti i obveza odvjetnika nađem nekog u mjestu prebivališta te da će mi "stari" odvjetnik dostaviti na kućnu adresu cijeli predmet da mogu kolegi "novom" odvjetniku dostaviti. No to tako stoji već podosta vremena stalno ga zivkam i uvijek obećava sad ću, danas sutra i tako već 7 mjeseci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija