Jump to content

Usmeno prebacivanje RTV pretplate s oca na sina bez znanja sina??


mtoma22

Preporučene objave

Poštovani

Nakon što je žena uredno prijavila inkasatoru plaćanje RTV pretplate,krenule su mi dolaziti opomene i ovrhe za 4 godine unazad.Čak su za neki period dolazili i dupli računi.Na reklamaciju su uklonili zadnju ovrhu i duple račune,međutim,spomenuli su mi i da još 8 ovrha čeka u redu za naplatu. Nakon toga,tražio sam na uvid sve otvorene stavke i tražio sam da mi pokažu način na koji sam postao obveznik plaćanja RTV pretplate bez svog zvanja. Godinu dana nisam dobijao odgovor na to pitanje i neki dan sam im ponovno postavio isto pitanje. U rekordnom roku sam dobio odgovor i na njemu je bilo sve uredno,dug od 8000 kn HRTu za adresu na kojoj sam prije boravio ali bez prijave. U odgovoru sam im spomenuo da nikada nisam ni vidio inkasatora niti sam išta potpisao da bi uopće trebao plaćati pretplatu. Upit su proslijedili na odjelovrha i onda opet nije bilo odgovora tjedan dana.Otišao sam osobno tamo i potražio odgovor na pitanje.Čovjek mi je obečao javiti se isti dan,međutim i to je potrajalo tjedan dana. Danas sam ponovno poslao mail i zaprijetio im tužbom i da ču cijeli slučaj proslijediti u novine. Dobio sam odgovor u roku 15 minuta.Čovjek me nazvao i kaže POSTALI STE OBVEZNIK PLAĆANJA PRETPLATE USMENIM DOGOVORM INKASATORA I VAŠEG OCA i uputili me na HANŽEKOVIĆA gdje mi je gospođa rekla da nema elemenata za povlačenje ovrha.Ona me uputila u pravnu službu HRTa a oni na gospođu koja je glavna za pretplate,ona mi je rekla MI SE NEĆEMO ODREČI SVOJIH NOVACA,TKO VAM JE KRIV ŠTO SE NISTE ŽALILI NA VRIJEME I ŠTO STE SVJESNO ODBIJALI PRIMITI OVRHE U RUKE a ja sam cijelo vrijeme živio na drugoj adresi. Obečao sam joj da ču cijeli slučaj proslijediti policiji i nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Zanima me ima li smisla slučaj prijaviti policiji zbog cijele prijave i odjave RTV pretplate koja nije bila u skladu sa zakonom o HRTu ili direktno privatno tužiti nadležnom sudu HRT zbog svega navedenoga,a čini mi se da u svemu tome oma i elemenata kaznenih djela.

 

Molim savjet i unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odi do Općinskog državnog odvjetništva.

krivotvorenje potpisa (otac) i ispunjavanje neistinite isprave (inkasator).

 

pokušaj od HRT-a dobiti kopiju prijave prijemnika.

 

traži podatke o rješenju za ovrhu. od javno bilježnika traži (pismeno, preporučeno,sa povranicom da ti dostavi rješenja za ovrhu na adresu prebivališta)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija