Jump to content

veljac

Preporučene objave

Poštovanje grupi!

Interesira me slijedeće:

Moji su se razveli godine davne 1995 . i majka se tada preselila kod svojih roditelja a ja sam ostao sa ocem u kući. Tada ona nije tražila nakakvu isplatu od svog vlasništva kuće te je kasnije kod bilježnika ovjerila dopuštenje da ja slobodno živim na njenom djelu kuće jer smo imali nekakvih problema sa ocem. Pošto je več prošlo 18 godina, može li sad ona zatražiti da se otac iseli iz kuće pa da se ona vrati u nju i da uživa svoj dio kako je i otac radio do sada i li pak može samo zatražiti isplatu njenog djela?

nadam se da shvačate ovo moje pitanje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, oni su zajedno sagradili tu kuću i imaju slijedeće vlasništvo ili suvlasništvo(kako već) otac 52%,majka48%.

No majka zadnjih 20 godina nije živjela u njoj zbog rastave a opet nije dobila ni kune za svou polovinu kuće...e sad bi da se to malo zamjeni.....ili može ona zatražiti isplatu svoje polovice kuće??' kakve su procedure???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može tražiti suposjed kao suvlasnik, ako je moguće (životno), može prodati svoj suvlasnički dio kome hoće ili tražiti razvgnuće zajednice nekretnina tkz. diobu, a tada će se kuća fizički podjeliti ako je moguće, a ako ne ide civilna dioba, tj. prodaja na javnoj dražbi i podjela novca razmjerno suvlasništvu.Tu se dosta gubi i često se proda puno lošije nego normalnom prodajom. Bilo bi najbolje da se dogovore da jedan drugog isplate, ako je dogovor moguć. Ima i jedna caka oko zahtjeva po stjecanju bez osnove ali o tom,potom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija