Jump to content

Protutužba


Butro

Preporučene objave

Prije godinu dana imao sam spor s komunalcem zbog odvoza smeća jer odvoz nisam plaćao a nisam plaćao jer su mijenjali kante za smeće a ja nisam htio uzeti i odgovarati za njihovu kantu jer imam svoje dvije plastične kante i to nove. Komunalac prestaje odvoziti moje smeće a ja prestajem plaćati odvoz.Nakon izvjesnog vremena od komunalca dobijem pismenu opomenu s obrazloženjem da komunalac neće voziti smeće ako nije u njihovim kantama ili vrećicama (vrećice triput skuplje od onih koje ja nabavljam) s logotipom komunalca.Na ročištu sudac traži dokaz da komunalac ne odvozi smeće a ja predložim svjedoke.Na ponovljenom ročištu tri svjedoka potvrde da komunalac ne odvozi smeće a jedan svjedok iz komunalca i to vozač kamiona za odvoz smeća tvrdi kako komunalac odvozi smeće bez obzira u kakvim je kantama ili vrećicama a odvjetnik komunalca tvrdi da smeće ne odvoze jer ja odvoz ne plaćam.Sudac donosi odluku po kojoj ja trebam platiti odvoz smeća i sudske troškove jer smatra da svjedoci nisu rekli istinu. Pišem žalbu i prilažem snimke na kojima jasno vidljivo da komunalac smeće ne odvozi, prilažem i dvije uplatnice po kojima je jasno da sam odvoz plaćao a komunalac i dalje smeća ne odvozi.Žalba je odbijena jer u sporu male vrijednosti nije dozvoljeno prilagati nove dokaze.Sada me komunalac ponovo tuži jer nije dobro izračunao dug i traži naplatu razlike a sudac je isti koji je i vodio prvi spor,Obzirom da imam snimke i sve dokumenta po kojim je jasno da je odvjetnik nagovorio svjedoka na davanje lažnog iskaza što je kazneno djelo dali mogu tom sudcu uložiti protutužbu i tražiti da se pokrene istraga po službenoj dužnosti a zbog sumnje u počinjene kaznenog djela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako kamera nema audio snimanje, po meni takvo snimanje ne bi predstavljalo kazneno djelo neovlaštenog slikovnog snimanja iz čl. 144. KZ-a - budući da isti članak inkriminira "neovlašteno slikovno snimanje u stanu ili prostoru posebno zaštićenom od pogleda", što u vašem slučaju ne bi bilo ispunjeno. Pogotovo još ukoliko imate znak na vidljivom mjestu "Videonadzor". Po mom mišljenju, video snimka mogla bi biti upotrijebljena kao dokaz u eventualnom kaznenom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Buto naveo:

Nakon izvjesnog vremena od komunalca dobijem pismenu opomenu s obrazloženjem da komunalac neće voziti smeće ako nije u njihovim kantama ili vrećicama (vrećice triput skuplje od onih koje ja nabavljam) s logotipom komunalca.

 

zar opomenu nisi dostavio suda.

opomena je i dokaz da nisi zadužio posudu.

pozivaj se na http://www.zakon.hr/z/193/Zakon-o-za%C5%A1titi-potro%C5%A1a%C4%8Da

http://www.huzp.hr Javite se na: savjetnik@vecernji.net ili na besplatni broj 0800/8585

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Kante komunalca imaju čip i zato ih morate upotrebljavati a ne svoje. Inatom ćete si samo nabiti troškove .Prihvatite stvarsnost kakva je .Zaboravite sporove i ljutnju to košta puno novaca i živaca .Kante komunalca upotrebljavaju svi u svim gradovima gdje one postoje .Dolazi vrijeme kada ćete trebati i izdvajati tj. sortirati smeće to se radi svuda u svijetu .

Činiti ono što Vama paše nećete moći niti u vlastitoj šumi .To su pravila urbanog ponašanja na koja se treba što prije naviknuti .Zaboravite kaznene prijave i snimke kao dokaze u vlastitom interesu .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

da li ste vi po pitanju druge tuzbe istaknuli prigovor pravomocno presudjene stvari.Cinjenica da tuzitelj nije dobro izracunao dug nije osnov za vodjenje drugog postupka po istoj stvari,buduci da su stranke do zaklucenja glavne rasprave duzne iznijeti sve cinjenice i dokaze na kojima temelje svoje zahtjeve.Cak sto vise,tuzitelj je imao pravo preinaciti tuzbeni zahtjev u smislu povecanja zahtjeva,ili pak traziti dopunsku presudu za koju mislim da bi bila neutemeljena jer se neradi o propustu suda da odluci o zahtjevu koji je stranka postavila,buduci da takav zahtjev nije ni postavljen.

Glede navedenog sam misljenja da se novi postupak za istu stvar nemoze voditi,zbog cega valja istaknuti prigovor presudjene stvari,te zahtijevati od suda da zbog navedenog tuzbu odbaci rjesenjem kao nedopustenu ili da presudom odbije tuzitelja s tuzbenim zahtjevom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dali je taj čip koji vi spominjete u EDITIRAO MODERATOR ili u točkovima kante da vlasnik zna gdje je kanta?.Pišete nebuloze nikakvih čipova nema na kantama ali ima lakirani natpis komunalca pa ako imate istu kantu ili slične vrećice ali nema natpis komunalca smeće neće biti pokupljeno.Jedino sporno u mom slućaju je dali je komunalac odvozio smeće ili nije, svjedok komunalca istiće kako oni smeće odvoze bez obzira u kakvim je kantama ili vrećicama i laže što ja imam snimljeno na kameri a ne voze ga iako sam plaćao odvoz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija