Jump to content

Putni trošak po ugovoru.


krakatau

Preporučene objave

Poštovanje

Imam ugovor ukojemu u vezi putnih troškova piše slijedeće:

 

"Djelatnik jedan puta mjesečno ima pravo na organizirani prijevoz ili naknadu troškova prijevoza od mjesta službe do mjesta prebivališta."

 

pa me zanima dali se ovo "naknadu troskova prijevoza" odnosi na sveukupne mjesecne putne troskove.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo me zbunjuje ta ugovorna odredba zbog ovog jednom mjesečno? ispada da samo jednom mjesečno dolazite na posao pa imate pravo na organizirani prijevoz za taj jedna dan ili naknadu troškova prijevoza od mjesta prebivališta do mjesta rada....

trebalo bi značiti da radnik može ili koristiti organizirani prijevoz (ako postoji na njegovoj relaciji) ili javni prijevoz pa mu se nakdokanđuje iznos karte (mjesečne)...s tim da nije propisano da mora koristiti najpovoljnijeg prijevoznika...

Pitajte Poslodavca što to znači...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radim izvan županije u kojoj živim, organizirani prijevoz nemam, a poslodavac mi isplaćuje jednu povratnu kartu najjeftinijeg prijevoznika mjesećno kojeg niti ne koristim, a realan putni trošak mi je daleko veći, pa me zanima dali se stavka u ugovoru odnosi na samo jedno putovanje ili sva moja putovanja s posla do mjesta prebivališta. Poslodavac mi daje nejasne odgovore.

Hvala jos jednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po ovome što piše u ugovoru zaista ispada da Vam je dužan isplatiti troškove prijevoza samo za taj jedan da te da je ispunio obavezu iz tog ugovora na način da Vam je platio povratnu kartu najjeftinijeg prijevoznika jer mu je to najpovoljnije.

Naknada troškova prijevoza nije zakonsko pravo i ako nemate kolektivni ugovor ili pravilnik o radu, onda imate pravo na naknadu samo temeljem ove ugovorne odredbe.

Nikad nisam čula za ovakav slučaj.Ako već postoji pravo na naknadu troškova prijevoza,onda poslodavci isplaćaju mjesečni trošak (najjefitnijeg prijevoznika) ili pravo na naknadu uopće ne postoji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija