Jump to content

Odgovor na tužbu


Hrki87

Preporučene objave

Pozvan sam na pripremno ročište u pozivu piše da ako ne podnesem odgovor na tužbu, sud neće održati pripremno ročište nego će strankama dostaviti pisani otrpavak presude bez održavanja rasprave.

 

Dali imate primjere odgovora na tužbu jer se slažem sa svime navedenim u tužbi i spreman sam platiti zaostatke. Zanima me u koliko primjera se piše odgovor ukoliko se radi o tužbi za alimentaciju mldb. djeteta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Misljenja sam da se niste dobro izrazili,ako je poziv dosao,onda je zakazano rociste,u sto sumnjam da se radi o pozivu,Naime vama je dostavljena tuzba na obvezni odgovor sa pravnom poukom da ukoliko neodgovorite na tuzbu bit ce donesena presuda zbog ogluhe.

Odgovor u vasem slucaju netreba biti problem,buduci da priznajete tuzbeni zahtjev.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Piše ako tuženik podnese odgovor na tužbu zakazano ročište će se održati i na tom ročištu (valjda se misli na pripremnom). Koliko sam skužio moram poslati odgovor i pojaviti se na pripremnom ročištu. Što bi se dogodilo da ne pošaljem odgovor na tužbu, a pojavim se na pripremnom ročištu?

 

Jel imate nekakve primjere vezane za odgovor na tužbu? Lakše nađem proračune nuklearnih elektrana nego ikakve pravne primjere za RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

oVIShT6s.jpg 17Tu3dWs.jpg

 

Šta bi sad to značilo ako se ne podnese odgovor na tužbu? Ako ne odgovoriš na tužbu presuditi će se po prijedlogu tužitelja?

 

pogledajte tuzbu koja vam je dostavljena,na njenom kraju,otprilike nesto ovako,tuzitelj predlaze naslovnom sudu donosenje presude zbog ogluhe,ili da nakon pripremnog rocista i glavne rasprave donese sljedecu PRESUDU:

ta presuda je u biti prijedlog(zahtjev)tuzitelja,i sto je predlozeno bit ce usvojeno zbog ogluhe.

Naravno,nemoze ni sud donijeti po svaku cijenu takav vid presude,ako iz cinjenicnog supstrata proizilazi neutemeljenost zahtjeva.

Medjutim,vi ste napisali da priznajete cinjenicni osnov i tuzbeni zahtjev,glede cega je bespotrebno odgovarati na tuzbu,no do Vas je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija